Sport

Leicester väntar på festen

Leicesterfansen på Hogarts bar i Leicester slets mellan hopp och förtvivlan.
Leicesterfansen på Hogarts bar i Leicester slets mellan hopp och förtvivlan.

Lilla Leicester sjunger, dansar och ler när guldet kommer allt närmare.Nu laddar hela staden – och nästan hela England – för en historisk ligatitel i kavaj.

Det bidde inte på söndagen, trots att de blåklädda fansen i Leicester gjorde allt vad de kunde för att heja fram en seger mot Manchester United.

Varenda pub i stadens centrum var så gott som knökfull. In till The Friary kom några poliser på besök och tittade lite bekymrat på trängseln – men log sedan överseende och gick igen.

Det är ju inte varje dag Leicester City kan vinna ligaguld.

– Det här är så osannolikt och det bara fortsätter. Jag har hållit på Leicester i snart 60 år och det här är helt galet, skrockar veteransupportern Fred Clayton.

Kyrkan flaggar

Nyss 50-årsfyllda Turk Eheaven håller med.

– Det finns inga ord för att beskriva det här. Vi lever i en dröm. Det här kanske aldrig inträffar igen, säger han.

Leicesters klubbmärke syns i vart och varannat skyltfönster i staden. Katedralen flaggar med lagets flagga. Statyn utanför över Rikard III – medeltidskungen som återupptäcktes häromåret och gavs en ny begravning med pompa och ståt – har invirats i en blåvit halsduk.

Överallt syns tv-team och utländska journalister på plats för att berätta den osannolika historien om nedflyttningskandidaten som håller på att vinna hela Premier League.

– Säkert betyder det här ekonomiskt jättemycket. Men känslomässigt betyder det ännu mer, säger Turk.

Mästare i kavaj?

Leicester City är lillklubben som visserligen nästan alltid funnits däruppe i det engelska ligasystemets högsta divisioner, men som aldrig varit ett topplag. En andraplats 1929 och några ligacuptitlar är inte mycket att skryta med.

Men nu är Premier League-ledningen åtta poäng stor, med bara några få matcher kvar att spela. Och om inte tvåan Tottenham vinner borta mot Chelsea på måndagen är saken klar.

TT: Håller ni på Chelsea nu?

– Ha! Det var nog den dummaste frågan jag någonsin fått, skrattar Fred Clayton.

– Självklart!