Sport

Lewicki gick av när Malmö vann

Malmös Magnus Wolff Eikrem jublar efter 3–1-målet mot Hammarby.
Malmös Magnus Wolff Eikrem jublar efter 3–1-målet mot Hammarby.

Jämsides med Norrköping.Där är Malmö FF efter den sjätte segern på de sju senaste matcherna – och förhoppningsvis är EM-uttagne Oscar Lewicki snart tillbaka i spel efter att ha fått känningar i vänster ljumske.– Det kändes dumt att fortsätta, sade landslagsmittfältaren efter 3–2 borta mot Hammarby.

Det hade gått 70 minuter på Tele2 Arena när Oscar Lewicki, för kvällen vikarierande högerback i avstängde Anton Tinnerholms ställe, tog sig åt vänster ljumske och direkt tecknade för byte.

Även om landslagsmittfältaren gav lugnande besked efter matchen kan man nog anta att förbundskaptenen Erik Hamrén drog efter andan. Han har ju redan Albin Ekdal att oroa sig för.

Lewicki är dock inte orolig för sin EM-start.

– Nej. Det är en liten känning. Jag ville inte förvärra skadan så jag gick ut så fort det hände. Det är inget som ska hålla mig borta länge, sade han.

Bollvinnaren kände inte något före matchen och han har inte haft liknande besvär tidigare.

– Jag har aldrig haft det här. Jag vet inte vad det är för skada men det känns inte allvarligt, sade han.

Några minuter efter att Lewicki lämnat planen utökade Magnus Wolff Eikrem Malmös ledning till 3–1. Ett pressande Hammarby kom inte närmare än Erik Israelssons 2–3.

– En mycket tuff match. När vi gör 3–1 är jag lugn men sedan blir det 3–2 och Hammarby pressar på. Vi hade det flyt vi behöver och jag är förstås nöjd med tre poäng på bortaplan, sade tränaren Allan Kuhn.

Försenad avspark

Matchen försenades tio minuter sedan hemmalagets klack ansett att en pyroteknisk uppvisning före avspark var på sin plats.

Efter dröjsmålet kom rivstarten.

Det tog inte ens tre minuter innan bollen låg bakom Malmömålvakten Johan Wiland. Arnor Smarason drog fördel av att MFF:s backlinje stod och sov och stack i väg efter högerkanten. Inlägget nådde brasilianen Romulo vars felträff blev till en perfekt lobb över Wiland, 1–0.

Sju minuter senare satte Malmöanfallaren Vidar Kjartansson fart i djupled. Islänningens rena tillslag fick möjligen fick Lars Lagerbäck att ångra sitt beslut att lämna 26-åringen utanför EM-truppen.

Rosenberg assisterade

Efter kvitteringen sjönk tempot avsevärt och Malmös ledningsmål strax före paus kom överraskande. Tobias Sana och Pa Konate kombinerade på vänsterkanten och den senares inspel rann via Wolff Eikrems fot genom straffområdet fram till Anders Christiansen, matchens kanske bäste spelare. Avslutet fram till 2–1 satt säkert i nättaket.

Spelarna med de största namnen började på bänken. Malmös Markus Rosenberg hoppade in i slutet av första halvlek och anfallsstjärnan bäddade för Wolff Eikrems 3–1. Hammarbys Kennedy Bakircioglu fick vänta på sin chans i en timme. Han ersatte målskytten Romulo och var en bidragande orsak till hemmalagets forcering.

Någon poäng blev det dock inte och Hammarby har nu sex raka matcher utan seger.

– Vi får acceptera att vi är i en etableringsfas i allsvenskan. Klarar vi att vara långsiktiga kommer föreningen att klättra uppåt. Om vi vill bygga ett lag i närheten av Malmös kapacitet är det vad som krävs, sade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Läs också