Sport

Lewicki redo för spel mot Wales

En ljumskskada höll Oscar Lewicki borta från Malmö FF:s två avslutande allsvenska matcher.Någon oro för att missa EM kände dock inte mittfältaren.– Jag kände direkt att det inte var jätteallvarligt, säger 23-åringen.

Det var borta mot Hammarby i allsvenskan den 18 maj som MFF-mittfältaren Oscar Lewicki fick en känning i ljumsken. Nu har han stått över de två avslutande allsvenska omgångarna för rehabilitering.

– Jag har någon dag kvar innan jag är helt matchklar men jag planerar att träna fullt i veckan och sedan är jag redo för Wales (5 juni), säger Lewicki.

Redan på förhand var det bestämt att de allsvenska spelarna och övriga eftersläntrare inte skulle få spela i landskampen mot Slovenien i Malmö. Lewicki kände aldrig någon oro för att missa EM-sommaren i Frankrike.

– Nej, det var ingen oro. Jag kände direkt att det inte var jätteallvarligt. Det var bara att få den lindad så fort som möjligt. Sedan gick dagarna och det kändes rätt okej, säger mittfältaren.

AIK-målvakten Patrik Carlgren ådrog sig en lårkaka borta mot Falkenberg den 20 maj. Han spelade mot Gefle i den efterföljande allsvenska omgången, men vilade mot Örebro i lördags.

– Det känns bra nu. Vi ville inte riskera något, säger Carlgren under pressträffen i Malmö.