Nöje Musik

Linda Pira gör programledardebut

Linda Pira gör programledardebut i intervjuprogrammet "Pira & Bråding i P3". Pressbild.
Linda Pira gör programledardebut i intervjuprogrammet "Pira & Bråding i P3". Pressbild.

På söndag gör rapparen Linda Pira debut som programledare i intervjuprogrammet "Pira & Bråding i P3". Pira och Sanna Bråding ska turas om att låta sina gäster "prata ut och prata till punkt".

Linda Pira är van vid att bli intervjuad, men när hon nu gör sig redo att vara den som ställer frågorna ställs hon inför en helt ny situation.

– Det är inte alls samma sak. Jag har alltid tyckt att jag är en bra lyssnare, men att veta vilka frågor jag ska ställa kommer att bli en utmaning för mig. Sanna kommer att vara min coach under våren, så hon är min trygghet som jag kan luta mig mot, säger Linda Pira till TT.

Långa samtal

"Pira & Bråding i P3" är ett intervjuprogram där avgörande, livsförändrande händelser i gästernas tillvaro står i centrum. Programmet ska sändas på söndagar, med start den 31 januari, och varje avsnitt är två timmar långt.

– Jag tycker att idén är grym och jag tycker att det behövs. Människor får inte prata till punkt i sådana här sammanhang i dag. Hela idén är att man får prata ut och gå på djupet och verkligen bara vara och känna, säger Linda Pira.

Hon och Sanna Bråding kommer att turas om i programledarrollen. Men i det första avsnittet möts de och delar med sig av sina egna livsberättelser.

– Eftersom vi själva vill komma under skinnet på gästerna tyckte vi att det var rättvist att dela med oss av någonting som har varit jobbigt i våra liv också. Det var väldigt tungt att spela in det första programmet. Men vi fokuserar också på det positiva. Vi pratar väldigt mycket om vilka lärdomar vi har dragit, säger Pira.

"Upplyftande i slutet"

Linda Piras första gäst blir Madeleine Vall, kampsportaren som i höstas tvingades lägga av efter att ha fått hjärnskador. Pira, som själv har hållit på med thaiboxning, ser fram emot programmet och hoppas att lyssnarna kommer att sugas med i berättelsen.

– Jag hoppas att lyssnarna får kastas in i någonting där de blir upplyfta i slutet.

Mattias Ahlm/Sveriges Radio/TT
I "Pira & Bråding i P3" får gästerna två timmar på sig att berätta om "livsavgörande händelser". Pressbild.
Mattias Ahlm/Sveriges Radio/TT
"Sanna är min trygghet som jag kan luta mig mot", säger Linda Pira om programledarkollegan Sanna. Bråding. Pressbild.