Sport Fotboll

Lindahl hoppas på killträning

Målvakten Hedvig Lindahl är tillbaka i landslaget.
Målvakten Hedvig Lindahl är tillbaka i landslaget.

Träning mot killar och lite hjälp från herrlagets målvaktstränare.Så vill Hedvig Lindahl förbereda sig för OS-kvalet i mars – och se till att behålla sin plats som förstamålvakt i Chelsea.

Den svenska landslagsmålvakten har ett framgångsrikt år bakom sig, inte minst i Chelsea, som vann ligan i fjol. Hon är också ohotad etta i landslaget inför de tuffa matcherna i mars, då Sveriges OS-öde ska avgöras. Lindahl är uppe i 115 landskamper, höll nollan i EM-kvalmatcherna i höstas och belönades med Diamantbollen i november.

Samtidigt är hon en av många spelare som kommer att vara matchotränade när kvalet avgörs. Det gör träningsmatchen mot Skottland, i inomhushallen i Kviberg i Göteborg på tisdag i nästa vecka, extra viktig.

– Jag tar det här oerhört seriöst. OS-kvalet är som ett OS för mig. Nu får jag verkligen bekänna färg, säger hon.

– Ska Sverige ta sig till OS lär ju jag behöva spela bra.

Speciell träning

Redan inför landslagssamlingen försökte hon därför få till lite specialträning hemma i London, med ett killag eller åtminstone spelare från ett killag. Förhoppningen är att det ska gå att lösa mellan Skottlandsmatchen och OS-kvalet.

Hon hoppas också på att få träna med Christophe Lollichon, som är målvaktstränare för Thibaut Courtois och de andra målvakterna i Chelseas herrlag.

– Jag måste nog lobba lite för att få träna med ett killag, det hade varit jättekul. Men jag tror det blir killar på träningen på något sätt i alla fall, säger hon.

– De måste lösa lite försäkringsfrågor först. Men tanken är att det ska bli mellan nu och att vi åker till kvalet.

Ledig senast

Hedvig Lindahl bad om ledigt från senaste landslagssamlingen, i slutet av november. Någon dramatik ligger dock inte bakom beslutet, framhåller 32-åringen när hon nu är tillbaka i landslagsdressen.

Hemma i London finns frun Sabine och tvåårige sonen Timothy och förklaringen "familjeskäl" handlade helt enkelt om vardagsbestyr.

– Det var inte så allvarligt. Min fru där hemma har fått dra ett jättelass när jag är i väg. Dels var jag sliten, så det föll sig ganska bra, dels bad hon mig faktiskt, berättar Lindahl.

– Det är tufft för dem här hemma. Men jag tror ändå att i slutänden, tack vare att jag fick vila lite tidigare så är jag mer taggad nu.