Sport

Lindahl stod för ny nolla

Hedvig Lindahl höll nollan mot Norge.
Hedvig Lindahl höll nollan mot Norge.

Hedvig Lindahl förlängde Sveriges supersvit.På fem matcher efter VM har Sverige inte släppt in ett enda mål – och gjorde det inte heller mot Norge i OS-kvalpremiären.– Skönt för hela laget tror jag, att det gick vägen, säger Lindahl efter 1–0-segern.

Fem raka segrar och 14–0 i målskillnad.

Sveriges facit efter det misslyckade VM-slutspelet i somras går inte av för hackor. Mot Norge kom en ny nolla när Sverige tog tre poäng och fick en utmärkt start på OS-kvalet.

– När man vinner med 1–0 är nollan jäkligt viktig. Sedan kan vi vinna med 4–3, det spelar inte mig någon roll, säger Lindahl, som var en av Sveriges absolut bästa spelare mot Norge.

– Jag tycker att det är en otrolig skalp, men jag vet också att det inte betyder någonting om vi inte gör en minst lika bra insats mot nästa motståndare.

Formen bara stiger

Lindahl verkar ha en ständigt stigande form. Efter ett par tunga år i landslaget lossnade det under 2014, och sedan dess har ingen haft anledning att kritisera den tidigare ofta kritiserade målvakten.

– Innan har jag nog varit lite stressad att jag måste prestera och då är man inte riktigt i nuet. Nu blir det som det blir och då spelar jag bra, för jag vet att jag kan det. Jag tror jag vågar släppa kontrollen lite och se vad som händer. Det låter lite flummigt det här, men för mig är det så, säger Lindahl, som räknar matchen mot Norge som en av sina bästa i landslagsdressen.

Gav energi

– Jag kände mig taggad och orkade ge energi till laget. När man är så i nuet så kan man styra upp de här smådetaljerna. Det känns skönt.

– Jag tyckte det kändes bra mot USA (i VM, 0–0), det var samma känsla och mot Danmark hemma i EM-kvalet. Det är mycket nu på slutet som det känns bra med hela försvarsspelet. Och när hela laget är villigt att verkligen ha blåställ på är det lättare för målvakten också.