Sport

Lindbäck dominerade – och försvann

Antonio Lindbäck. Arkivbild.
Antonio Lindbäck. Arkivbild.

Vid sidan om speedwayovalen har Antonio Lindbäck det tufft.På ovalen går det bättre.Efter två raka heatsegrar tog dock det roliga slut i semifinalen av Horsens GP.Maciej Janowski vann GP-tävlingen.

För tredje GP-tävlingen av tre möjliga tog sig Antonio Lindbäck till semifinal, men väl där gjorde han kvällens första misstag. Indianernastjärnan missade i starten, kom efter och uteslöts sedan efter ha gått omkull i en duell med Nikki Pedersen.

Lindbäck visade annars bra fart hela kvällen, och verkade inte vara påverkad av den senaste tidens händelser utanför banan.

Det var i början av månaden som Antonio Lindbäck släpptes efter att ha suttit anhållen av polisen under flera dagar. Han misstänks fortfarande för ett brott som kan ge flera års fängelse, men är inte belagd med några reserestriktioner.

Han behåller femteplatsen i sammandraget, med sina 30 poäng – bara nio poäng efter ledarna Tai Woffinden, Storbritannien, och Chris Holder, Australien.

Greg Hancock gjorde en sällsynt miss i slutet av semifinalen. Hancocks cykel lyfte och ändrade färdriktning, och han slog emot räcket. Han tog sig i mål, men tappade finalplatsen.

– Jag gjorde ett misstag. Jag släppte lös cykeln för mycket, har inte råd att göra sådana misstag i fortsättningen, sade Hancock i TV10:s direktsändning.

Även Andreas Jonsson tog sig till semifinal, men från sitt ytterspår var han aldrig riktigt nära att ta sig till final.

I finalen var Maciej Janowski starkast, och besegrade Chris Holder efter en hård fajt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset