Sport

Lindbäck vann i Cardiff

Antonio Lindbäck – en vinnare igen. Arkivbild.
Antonio Lindbäck – en vinnare igen. Arkivbild.

Antonio Lindbäck imponerade i Cardiffs GP-tävling i speedway.Efter tre segrar i grundomgången ledde han sedan finalen från start till mål.– Jag är otroligt glad. Både för mig och för mitt team som jobbat stenhårt för det här, sade han i TV10:s sändning.

Antonio Lindbäck hade en riktigt bra kväll i Cardiff.

Han vann sina tre första heat, det sista efter en grym omkörning av VM-ledaren Greg Hancock, och lyckades sedan sno åt sig en andraplats från dåligt startspår.

I finalen tog han starten, men hade hela tiden en riktigt snabb Tai Woffinden som hotade bakifrån. Men trots att det var helt jämnt efter tre varv så lyckades svensken hålla undan på den korta och ganska tvära inomhusbanan.

– När jag vaknade i morse var jag riktigt nervös, men det känns så skönt nu efteråt, Jag är jätteglad. Vi har jobbat jättehårt i år, men har inte tidigare lyckats fullt ut. I dag betalade det sig, sade en överlycklig Lindbäck direkt efter målgång.

Högs ljudnivå

Tävlingen kördes på Principality Stadium i Cardiff, en arena som tar in 62 000 personer på speedway.

Ljudnivån var hög och så fort hemmafavoriterna närmade sig en omkörning skrek folk rätt ut.

– Att vinna här känns helt otroligt, publiken var fantastisk. Vi hittade en bra inställning på cykeln, och det hjälpte oss i dag. Nu siktar jag ännu högre i VM-tabellen. sade Lindbäck på presskonferensen efteråt.

Nu VM-fyra

I och med segern avancerar Lindbäck i VM-tabellen och ligger nu på fjärdeplats, 13 poäng bakom ledande Greg Hancock. Woffinden ligger tvåa, bara tre poäng från toppen.

Andreas Jonsson tog sig som sista man till semifinal, men var aldrig nära finalen medan Fredrik Lindgren hade en svag dag med bara två inkörda poäng.

Nästa VM-deltävling körs i svenska Målilla den 13 augusti.