Sport

Lindberg gjorde assist i debuten

Buffalo besegrade Toronto med 4–1. Men Toronto-debutanten Tobias Lindberg fick med sig en assist.
Buffalo besegrade Toronto med 4–1. Men Toronto-debutanten Tobias Lindberg fick med sig en assist.

Tobias Lindberg gjorde en assist i NHL-debuten för Toronto.Men Lindberg överglänstes av landsmannen Johan Larsson som blev tvåmålsskytt för Buffalo.

– Jag försökte att inte tänka så mycket och bli spänd och tappa pucken överallt. Jag försökte bara ha kul och göra vad jag gör bra. Jag var väldigt nöjd med min insats, säger Tobias Lindberg till klubbens hemsida.

Inför NHL-matchen, som Buffalo vann med 4–1, berättade Lindberg att nio personer från hans familj av en slump var på besök, och att hans mamma antagligen var mer nervös än han själv.

Den förre Djurgårdenforwarden passade Brooks Laich från bakom målet. Laich satte den bakom Buffalomålvakten Chad Johnson.

Lindberg, som hämtades upp från farmarligan AHL i torsdags, fick beröm av tränaren Mike Babcock.

– Självklart så gillar jag honom mycket. Han har en stor, stor kropp, en tung kille, han kan verkligen skjuta. Han åker rakt framåt bra. Han har mycket att lära, sade Babcock till nhl.com efter matchen.

– Han påminner mig om Johan Franzén. Han behöver inte röra sin kropp så mycket.

Isens hetaste svensk var dock Buffalos Johan Larsson. Han blev matchvinnare med två mål och är uppe i totalt nio för säsongen.

– Vi hade en dålig match där senast (då Buffalo förlorade med 1–4), så vi ville komma ut bra här på hemmaplan. De första 20 (minuterna) var det mycket puck mot mål och jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra jobb där, säger Larsson till nhl.com.