Sport

Lindegrens bästa travvecka

Seger i Bronsdivisionen med Ochongo Face. Seger i Silverdivisionen med Bolt Boko. Tvåa i Gulddivisionen med Francais du Gull.Erik Lindegren upplevde sin bästa lördag som travtränare på Bollnästravet.

Erik Lindegren, 42, hade ett enda stort leende efter V75-dagen som gav 310 000 kronor i prispengar.

– Det känns fantastiskt kul. Jag har bara 30 stycken i träning men jag har jäkligt bra hästar och det är en härlig känsla när man lyckas, sade Gävletränaren.

Det började med Bolt Boko som spurtade hem silverloppet som den här gången låg utanför V75-kupongen. Segermarginalen var blott någon centimeter till tvåan Quality Questioned och Örjan Kihlström.

– Bolt Boko gör bra lopp i stort sett varje gång. Nu hade vi lite tur när vi kom loss mitt på upploppet och hann fram till seger.

"Hård öppning"

Francais du Gull har fyllt nio år och tjänat över 3,3 miljoner kronor. En häst som ligger Lindegren varmt om hjärtat. I guldloppet spurtade han bättre än på mycket länge, vilket gav en andraplats bakom storfavoriten On Track Piraten.

– Jag har haft Francais du Gull i stallet sedan han var ett år och han har betytt jättemycket för mig. I dag pallade han med en hård öppning, tufft tempo och kunde ändå leverera en bra spurt. Jag drömmer om att han kan vara med i Sweden Cup på Solvalla sista helgen i maj. Han var ju tvåa i båda försök och final 2014 bakom Mosaique Face.

On Track Piraten var bara bäst i V75-3. Johnny Takter körde till spets efter ett knappt varv och vann lätt på fina 1.13,8 över lång distans.

– Piraten har haft två omöjliga uppgifter på slutet och då har det inte blivit seger. Men nu var det ett passande lopp och han gör alltid starka prestationer. En underbar häst som kan och har allt, sade Takter.

Takter har kört On Tack Piraten 15 gånger och tagit tio segrar. Förstapriset var 150 000 kronor och nu saknas det endast 300 000 kronor innan han passerar 10 miljoner i prissumma.

"Snabbare nu"

Erik Lindegren var tillbaka i vinnarcirkeln efter segern med Ochongo Face i det sista V75-loppet. Sedan ett par konkurrenter galopperat bort sig kunde ekipaget köra mot spets redan på upploppsrakan. Därefter var det uppvisning av Ochongo Face som sänkte rekordet till 1.11,9 i snöyran i Bollnäs.

– Ochongo Face har blivit bättre på mycket, han är snabbare nu och kunde öppna bra bakom bilen. Och det fanns gott om krafter kvar i mål. Jag funderar om han ska få prova på någon start i Frankrike i vår, men på en mindre bana, sade Lindgren som inte glömmer den här veckan i första taget.

Lyckoveckan inleddes förra lördagen när han blev far till en dotter.