Sport Sport-topp

Lindgren blev pappa – stannar hemma

Sveriges förbundskapten Ola Lindgren. ARKIVBILD.
Sveriges förbundskapten Ola Lindgren. ARKIVBILD.

Sverige får klara sig med bara en förbundskapten under en del av uppladdningen inför handbolls-EM.Ola Lindgren blev på torsdagen pappa på nytt, och är kvar hemma i Sverige när landslaget åker till Spanien för en fyrnationsturnering.– Allt har gått jättebra, säger han.

Sverige inleder träningsturneringen i Baskien i norra Spanien med match mot värdnationen på fredagskvällen. Den matchen tar Staffan Olsson hand om tillsammans med målvaktstränaren Mats Olsson, som kliver in och ta ett större ansvar på bänken.

Tanken är sedan att Ola Lindgren ska flyga ner, antingen till lördagens match mot Polen eller söndagens möte med Brasilien.

– Planen är att jag ska ansluta till laget så snart som möjligt. Alla är informerade, spelare och ledare, och de har vetat om det här. Sedan är det ju tyvärr så att ett EM, det är ju inte pappadagar direkt. Det är tyvärr inte ett sånt jobb man har, säger Ola Lindgren till TT.

Landslagschefen Lasse Tjernberg:

– Vi har full beredskap för hur vi ska göra detta om Ola inte är med. Just nu gläds vi bara med Ola.

Det svenska laget flyger sedan till Stockholm för ett par avslutande träningsdagar innan avresan till VM-landet Polen 14 januari.

Sverige möter Slovenien i EM-premiären i Wroclaw 16 januari, och sedan Tyskland 18 januari och Spanien 20 januari.