Nöje TV

Lindorff: "Som om någon sköt mig"

Linda Lindorff skadade sig på "Let's dance"-repetitionen – danspartnern Kristjan Lootus tvingades bära ut henne ur lokalen.
Linda Lindorff skadade sig på "Let's dance"-repetitionen – danspartnern Kristjan Lootus tvingades bära ut henne ur lokalen.

Linda Lindorff skadades under "Let's dance"-repetitionerna. Nu avråder läkare henne från att dansa på fredag. – Det är inte smärtan som är värst, det är sorgen i kroppen, säger Linda Lindorff i bilen på väg hem från sjukhuset.

Det var under Linda Lindorffs och Kristjan Lootus första repetition på onsdagsförmiddagen som olyckan var framme. Mitt i samban avbröt hon plötsligt dansen och tog sig mot höften – Kristjan Lootus fick sedan bära ut henne ur lokalen.

– Det var som att någon sköt mig i höften med ett paintball-gevär. Det small och jag tänkte "Vad hände? Vem sköt?", berättar programledaren för TT.

Linda Lindorff, som tidigare haft en sträckning i höften, fördes i väg för att bli undersökt av läkare. Då fick hon vet att hon drabbats av en blödning i sätesmuskeln samtidigt som muskelfibrer har gått av på grund av en bristning.

– Det gjorde väldigt, väldigt ont och jag blev så klart väldigt ledsen, säger hon.

Nu får inte muskeln ansträngas alls på 48 timmar och sedan kommer den att stelna till. Redan nu beskriver hon höften som orörlig.

Smärtstillande och laser

Läkningstiden beräknas till tre veckor men Linda Lindorff hoppas ändå att hon ska kunna medverka i "Let's dance" på fredag. Hon har fått laserbehandling och smärtstillande.

– Mitt hjärta säger att vi ska dansa på fredag och jag vill inte låta kroppen avgöra, säger Lindorff.

Men hon kan inte bestämma någonting definitivt förrän på fredag. Enligt läkaren kan det vara så att hon inte ens kan gå på fredag.

– Jag går runt och tänker att det här måste vara en dröm, att i morgon när jag vaknar är det över, säger hon.

"Vänstervriden enbent samba"

Danspartnern Kristjan Lootus hoppas på det bästa inför fredagen.

– Vi kommer aldrig att ge upp. I värsta fall får hon stå stilla på golvet och så dansar jag runt henne. Vi kommer att göra underhållning på ett helt magiskt sätt, oavsett hur lite samba det blir, säger han till TT.

Efter ett samtal med sin mamma är Lindorff också försiktigt hoppfull och säger att hon har fått "lite distans" till det hela. Hon måste ju inte dansa bäst av alla.

– Med Kristjans hjälp tror jag ändå att jag kan få till en vänstervriden enbent samba, säger hon med ett skratt.

Flera av de andra deltagarna i "Let's dance" har också drabbats av skador, dock inte lika allvarliga. Rickard Söderberg och Bianca Wahlgren Ingrosso dras med skavanker – liksom Isabel Adrian som fått en smäll i huvudet.

– Jag slajdade på golvet och något gick lite fel. Huvudet gick rätt ner i golvet, så jag svimmade av. Inte länge, men jag fick lite blackout där. Jag låg stilla och kom inte ihåg någonting, säger hon till TT.

Erik Nylander/TT
Trots den skadade höften hoppas Linda Lindorff att hon ska kunna dansa i veckans "Let's dance" – men hon kommer inte kunna veta säkert förrän på fredag.