Nöje TV

Lindorff trotsar skadan – med spagat

Veckan efter muskelbristningen satsar Linda Lindorff och Kristjan Lootus på en rumba – med en rejäl spagat. "Min kiropraktor sa absolut nej", säger Lindorff, som ändå tänker genomföra rörelsen.
Veckan efter muskelbristningen satsar Linda Lindorff och Kristjan Lootus på en rumba – med en rejäl spagat. "Min kiropraktor sa absolut nej", säger Lindorff, som ändå tänker genomföra rörelsen.

Smärtan är kvar men Linda Lindorff har lagt skadan bakom sig. I veckans "Let's dance" fokuserar hon på rumba – och en vågad spagatövning. – Jag måsta ta chansen och göra spagaten som jag har övat på, säger hon till TT.

Det var på repetitionerna inför förra fredagens "Let's dance" när Linda Lindorff drabbades av en muskelbristning. Hon bars ut ur i danslokalen i tårar.

Mot läkarens inrådan dansade hon sedan ändå i programmet.

– Det var väl kanske inte den vackraste samban men den var gjort med kärlek och inlevelse. Vi hade ett sådant enormt stöd av publiken och jag blev så rörd av att känna det, säger Linda Lindorff.

Dagen efter direktsändningen kändes det dock inte lika bra.

– Jag kunde inte ens gå. Jag grät när jag kom ner till min man i köket och sa att "jag har förstört min kropp", för så kändes det.

Laserbehandlingar

Den senaste veckan har hon behandlats med smärtstillande, laser och kiropraktik.

– Det gör fortfarande ont och det kommer det att göra ett tag till, men det känns ändå så mycket bättre.

På fredag ska hon dansa rumba och danspartnern Kristjan Lootus har tagit fram en "jättebehaglig" koreografi.

Men det finns ändå utmaningar – Linda Lindorff ska genomföra en spagat.

– Min kiropraktor sa absolut nej till spagat. Men då sa jag att enligt Kristjan är det bara i rumban som vi kan göra den här fina spagaten och då måste vi ta chansen. Jag vet ju inte ens om jag är kvar i programmet nästa vecka.

"Då är det kört"

Linda Lindorff oroar sig också över att dra på sig nya skador.

– När man blir spänd och nervös så blir balansen sämre och jag står ju på tå med min andra fot på Kristjans axel. Jag vaknade häromnatten och tänkte att det kanske är dumt trots allt för om jag trillar över och flippar ner med huvudet i golvet, då är det kört. För huvudet måste jag ha med mig.

Hon beskriver hela "Let's dance"-upplevelsen som "jätteläskig".

– Jag trodde inte att jag skulle känna så. Men just det här att utmana sig själv och göra svåra saker som känns genanta och så bli filmad och bedömd.

Linda Lindorff tror att hon kommer att ha nytta av de erfarenheterna i sitt vanliga jobb som programledare.

– Det är nytt för mig att vara på andra sidan och se hur det känns, för man tar åt sig. När man står framför juryn är det viktigt att höra att man dög och gjorde något tillräckligt bra. Efteråt kan man ta det med en nypa salt, men där och då är det så mycket nerv.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

Erik Nylander/TT
"Det är bara i rumban som vi kan göra den här fina spagaten, så vi måste ta chansen", säger Linda Lindorff.
Erik Nylander/TT
Rumba är en sensuell dans. Svårt, tycker Linda Lindorff. "Jag anser mig inte vara särskilt sensuell, och det är ju också en svårighet att stå med en man som inte är ens egen man och se förförisk ut", säger hon.
Erik Nylander/TT
Linda Lindorff skadade sig inför förra veckans "Let's dance". Sedan dess har hon fått laserbehandlingar och smärtstillande. "Nu känns det så klart mycket bättre", säger hon.
Erik Nylander/TT
Linda Lindorff tror att hon kommer att kunna dra nytta av sitt deltagande i "Let's dance" i sitt jobb som programledare. "Det är nytt för mig att vara med på andra sidan och känna hur det känns", säger hon.