Sport

Lingmerth inledde med par

David Lingmerth under den avslutande rundan i US Open. Arkivbild.
David Lingmerth under den avslutande rundan i US Open. Arkivbild.

Han inledde med två birdies på de fem första hålen.Men fick se rundan sluta på par.Det fanns en del mer att önska av David Lingmerths första runda av världstourtävlingen i Ohio.

Den snart 29-årige Tranåskillen slutade på en tolfte plats i US Open för två veckor sedan efter att ha avslutat tävlingen på Oakmont i Pennsylvania med en 67-runda, tre under par, och en totalscore på tre över par.

Tolfteplatsen var David Lingmerths bästa placering på fem månader efter andraplatsen i PGA-tourtävlingen i La Quinta, Kalifornien, i januari.

På torsdagen inleddes spelet i världstourtävlingen på Firestone i Ohio. Deltävling tre av fyra den här säsongen.

Lingmerth gick ut vid 16-tiden svensk tid och gick första nio på ett under par efter två birdies, hål 2 och 5, och en bogey på det åttonde. Den 48-rankade svensken avslutade sin första runda med två bogeys, hål 14 och 15, och en birdie på det 17:e och alltså en parrunda, 70 slag, för dagen.

David Lingmerth är ende svensk i tävlingen.

När stora delar av startfältet hade spelat 18 hål var det amerikanen William McGirt som var överst i resultatlistan. Han hade sex birdies och var sex slag under totalt efter sin runda – tre slag före en kvartett.