Sport

Lingmerth långt från OS-formen

Talande bild för David Lingmerths British Open: Bollen ligger inte där den borde ligga.
Talande bild för David Lingmerths British Open: Bollen ligger inte där den borde ligga.

OS-uttagne David Lingmerth lämnar Skottland i förtid.Och det efter två raka missade kvalgränser – denna gång i The Open.– Jag måste släppa det här så fort som möjligt, den här sortens golf passar mig kanske inte, säger han.

Efter några riktigt bra spelveckor på PGA-touren i USA kom Lingmerth till Skottland i god form och med goda förhoppningar.

Men han kom snabbt ner på jorden.

Efter den missade kvalgränsen i Scottish Open blev det nu 73–75 och en ny miss.

– Har man inget bra att säga ska man kanske inte säga något alls. Det var inget som var bra med det här, det var tufft och frustrerande. Visst, det var inte de lättaste förhållandena och jag gjorde en hel del slarv, men jag spelade helt enkelt inte tillräckligt bra. Nu ska det bli skönt med en ledig vecka före PGA-mästerskapen och OS, säger han.

TT: Vad är det som inte har fungerat?

– Jag har spelat med en ny putter i fyra veckor nu, och den känns bra. Drivern har jag aldrig problem med. Det är inget specifikt som inte har fungerat, så det känns bara frustrerande just nu. Det ska bli kul med de kommande tävlingarna.

Alexander Norén klarade kvalgränsen, och ligger tio slag från ledningen på en preliminär 30:e plats.

– Jag spelade bättre i dag än i går, så det känns okej. Jag slår vettiga slag, puttningen och chippningen är okej. Jag får vara nöjd med att ligga på par efter två dagar, även om jag kunde ha tagit ett par slag om jag fått en bättre lottning (och därmed sluppit lite dåligt väder), säger Norén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset