Sport

Linköping bröt båda sviterna

Linköpings Henrik Törnqvist sköt 1–0 när hans Linköping slog Karlskrona med 3–2 borta. Arkivbild
Linköpings Henrik Törnqvist sköt 1–0 när hans Linköping slog Karlskrona med 3–2 borta. Arkivbild

Efter två matcher utan såväl gjorda mål som poäng fick det vara nog.Linköping stod för en stark insats och vann borta mot Karlskrona med 3-2.– Vi har varit lite bekväma i ett par matcher. Nu visade vi en annan vilja och det fick göra ont, säger backgiganten Jonas Junland.

Den ena utmaningen, att göra mål igen, var något som Linköping snabbt klarade av. Redan i den tredje matchminuten blev Karlskrona övermodigt i anfallszon och när en av deras backar skrinnade framåt enligt mottot anfall är bästa försvar kom spelvändningen. Henrik Törnqvist åkte sig fri, stänkte upp pucken i nättaket och måltorkan var över.

Karlskronas Alexander Bergström kvitterade sedan och det var likaläge på tavlan efter första perioden.

– Vi visste om att Karlskrona vunnit många matcher hemma och hade stor respekt för dem när vi åkte hit, säger Jonas Junland.

Holmqvist strålande

Johan Holmqvist fortsatte att visa upp ett målvaktsspel som inte underlättade Linköpings segerjakt. Räddningen liggande på isen med klubban när Broc Little skulle spela in pucken i tomt mål var av den högre skolan. I stället tog Karlskrona ledningen då Joel Kellman fick på ett både hårt och välplacerat skott.

Redan efter två perioder hade Linköping skjutit 35 skott på mål men man gick en fortsatt tuff match mot en starkt spelande Johan Holmqvist. Den rutinerade målvakten har, sedan sin ankomst till laget, burit Karlskrona i många matcher och ger intryck av att närma sig fornstora dagars form.

Garrett Roe och Rhett Rakhshani lyckades dock överlista Holmqvist varsin gång och Linköping gick till den andra pausvilan i ledning.

Linköping starkast

Karlskrona visade att man nu är ett starkare lag än i inledningen av SHL och bjöd motstånd. Men Linköping var det starkare laget den här kvällen och lyckades hålla undan. Sviterna med nollor i både mål och poängprotokoll var brutna.

– Vi blev lite fega i sista perioden. Det var en jämn match men vi var det bättre laget.

Nu tar SHL ett litet uppehåll men för Jonas Junlands del blir det ingen vila utan spel med Tre Kronor i landskamperna mot Finland. Ett steg på vägen mot VM senare i vår.

– Det är en lång väg dit. Men det gäller att chansen och jag ska visa att jag är en av dem som ska vara med i snacket, säger Jonas Junland.