Sport

"Lite mer på allvar nu"

Pontus Jansson gillar att intensiteten ökat på träningarna.
Pontus Jansson gillar att intensiteten ökat på träningarna.

Stämningen är harmonisk och lättsam på spelarhotellet.På träningsanläggningen i Saint-Nazaire råder ett betydligt hårdare klimat.– Det är lite mer på allvar nu, säger mittbacken Pontus Jansson.

Samlingen i Stockholm, Malmö, Båstad och Stockholm igen innehöll mycket tjo och tjim. I Frankrike har stämningen successivt blivit allt hårdare. Ju närmare mötet med Irland har kommit desto mer har spelarna klivit in i sina bubblor och fokuserat på att knipa en startplats till måndagens EM-start på Stade de France i Paris.

Anspänningen var något som skapade irritation under fredagens träning på Stade Léo Lagrange, då John Guidetti blev aningen het och hamnade i en ordväxling med flera spelare.

– Det skrevs nog lite mer än vad det var. För mig var det en helt normal träning. Det var inget speciellt, det var rätt lugnt, säger Pontus Jansson.

– Jag tänkte mest på kvaliteten, och den var bra. Sedan att det smällde lite extra beror ju på att många vill vinna. Så ska det vara. Lite käftigt är det på varje träning.

"Skrattade åt det"

Anfallaren Marcus Berg var också snabb med att tona ner händelserna.

– Vi skrattade mest åt det. För er (medierna) utanför är det kanske något speciellt, men det händer i varje träning, speciellt när det är smålagsspel. Det är mycket hets och dåliga förlorare och i bland dåliga vinnare också som hånar lite, säger han.

Även om det tillhör spelarnas vardag så resulterade det i något oväntat: landslaget stängde lördagens träning.

Men det var inget som spelarna tyckte var underligt.

"Mer fokuserat"

– De har väl en tanke att vi ska jobba mycket med det taktiska, säger Oscar Lewicki, som gillar att tempot och allvaret har blivit mer påtagligt under träningarna.

– Det har skruvats upp ytterligare och det är härligt. Det har varit otroligt bra kvalitet och intensitet. Det är så det ska vara. Alla är fokuserade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset