Sport

Littles hattrick gav Linköping segern

Linköpings Broc Little jublar efter 2-1 mot Brynäs.
Linköpings Broc Little jublar efter 2-1 mot Brynäs.

Med tre mål på två perioder avgjorde Linköpings Broc Little hemmamötet med Brynäs.Efter 6–3-segern är den amerikanske forwarden bara ett mål från skytteligatoppen i SHL.– Det är härligt att vara där uppe, men det viktigaste var att vi vann, sade han till C More.

Förra säsongen vann Broc Little SHL:s skytteliga med 28 mål på 55 matcher. Den här säsongen har hittills inte varit lika målrik. Men på lördagen visade 27-åringen att målformen är på uppåtgående inför SM-slutspelet.

Efter en första period som slutade 1–1 så slog Little in säsongens 17:e SHL-mål på volley efter 6.50 i andra. 2–1-målet godkändes först efter videogranskning på grund av misstänkt hög klubba.

– Det var lite flyt, jag visste att det var tveksamt, sade Little till C More.

Bara två minuter senare, 8.49 in i perioden, så bröt Little ett slarvigt Brynäs-uppspel, skrinnade sig fri och satte 3–1-pucken i vänsterkrysset bakom Brynäsmålvakten Felix Sandström som ersatt petade Bernhard Starkbaum.

– Jag chansade, pucken kom mitt på bladet och jag hittade krysset, sade Little.

Linköping var extremt effektivt i den andra perioden och kanadensaren Andrew Gordon satte 4–1 efter 12.24. LHC satte tre mål på åtta skott i perioden.

Brynäs gjorde en del taktiska förändringar i tredje och fick in en snabb 2–4-reducering efter 1.36.

Men trots inledande spelövertag för bortalaget så studsade pucken rätt för Linköping som till slut vann med 6–3 efter att Broc Little fullbordat ett hattrick efter en spelvändning i slutet av matchen.

19 mål på 38 matcher innebär att Little är delad tvåa i SHL:s skytteliga, bara ett mål bakom Brynäs skytteligaledare Nick Johnson som förblev mållös.

Brynäs har nu fem raka förluster i SHL men kan redan på söndagen bryta den negativa trenden då lagen möts igen, då i Gävle.