Sport Sport-topp

Liverpool mot Spanien i cupfinalerna

Liverpools Daniel Sturridge, i mitten, firar sitt 2–0-mål i Europa League-returen mot Villarreal.
Liverpools Daniel Sturridge, i mitten, firar sitt 2–0-mål i Europa League-returen mot Villarreal.

Det är Liverpool mot Spanien i den europeiska cupfotbollen.Jürgen Klopps lag vände 0–1-underläget från första semifinalen mot Villarreal till totalt 3–1 – och möter Sevilla i Europa League-finalen

Real Madrid mot Atlético Madrid i Champions League-finalen. Sevilla med chansen till en tredje titel i följd i Europa League.

Det är mycket Spanien i den europeiska cupfotbollen – men det blir inte helspanskt i de stora finalerna i Basel och Milano under andra halvan av maj.

Engelska Liverpool inledde i underläge 0–1 hemma på Anfield i semifinalreturen i Europa League mot Villarreal – men vände till 3–1.

Premier League-åttan fick en drömstart när Villarreal pressades till ett självmål (lagkaptenen Bruno Soriano) redan efter sex minuter.

I likaläge totalt fortsatte Liverpool att satsa framåt och i andra halvleken kom belöningen. Först utökade Daniel Sturridge till 2–0 efter lite mer än en timme. Sedan stängde Adam Lallana matchen med sitt 3–0-mål i den 81:a minuten.

I finalen väntar Sevilla, segrare i turneringen de två senaste åren. Den spanska titelhållaren hade ett oavgjort resultat och två bortamål med sig från första mötet med ukrainska Sjachtar Donetsk, 2–2.

Hemma på Ramón Sánchez Pizjuán-stadion tog Sevilla vara på det goda utgångsläget, 3–1.

Sjachtars rutinerade anfallare Eduardo, 33, skapade lite spänning i dubbelmötet när han kvitterade till 1–1 men när Mariano Ferreira efter Kevin Gameiros dubbel gjorde 3–1 för Sevilla – och 5–3 totalt – i den 59:e minuten var det över.