Nöje Film

Liza Marklundbok blir film – jobbar med stora namn

Liza Marklund och James Pattersons samarbete blir film. Arkivbild.
Liza Marklund och James Pattersons samarbete blir film. Arkivbild.

Liza Marklunds och James Pattersons deckare "The postcard killings" ska bli film. Nyheten presenteras under filmfestivalen i Berlin.

Ännu en av Liza Marklunds böcker blir film när hennes samarbete med James Patterson nu ska skildras på vita duken. Regissör är Janusz Kaminski, vars jobb som fotograf för Steven Spielberg har gett honom åtta Oscarsnomineringar, varav två vinster.

Manuset till filmen har skrivits av Liza Marklund och Tove Alsterdal. Historien handlar om hur en polis från New York och en konstkritiker från Stockholm slår sig samman för att hitta en seriemördare som skickar vykort till journalister där berättar om sina kommande mord.

Inspelningen kommer att äga rum i New York, München, Stockholm, Norrland och troligen Norge. När inspelningen börjar och vilka som ska spela huvudrollerna är ännu inte officiellt.

James Patterson är en av USA:s bäst säljande kriminalförfattare och skriver ofta böcker tillsammans med andra författare. "The postcard killings" kom 2010 och är Pattersons enda samarbete hittills med Liza Marklund.