Sport

Ljungskile tog första hemmasegern

Jakob Olsson och hans lagkamrater i Ljungskile fick jubla hemma mot Dalkurd. ARKIVBILD
Jakob Olsson och hans lagkamrater i Ljungskile fick jubla hemma mot Dalkurd. ARKIVBILD

Redan i den andra matchminuten ordnade Linus Tornblad fram en ledning åt sitt Ljungskile i matchen mot Dalkurd. Det räckte hela vägen till seger – efter en stark defensiv insats av LSK-tränaren Jonas Olssons mannar:– Vi har tränat enormt mycket försvarsspel och alla kommer in och vet exakt vad de ska göra, sade Olsson till TV4 Sport efter 1–0-segern.

Men segern satt långt inne. Mållinjeteknologin, den som finns i Premier League och Champions League, hade behövts i matchens slutskede när Ljungskile-målvakten August Strömberg var halvvägs inne i det egna målet och jätteräddade undan en nick från 19-årige inhopparen Leonard Pllana.

Bollen, som Strömberg lyckades fläka undan, bedömdes dock inte vara inne i målet utan Ljungskiles 1–0-ledning stod sig matchen ut.

Hemmasegern, som var säsongens första, gör att Ljungskile har tagit åtta poäng på de fem första matcherna och att laget är femma i tabellen, fyra poäng bakom serieledande Halmstad som på söndagen tog sin fjärde seger – 2–0 borta mot Assyriska – på fem matcher. Halmstad, i fjol i allsvenskan, är tre poäng före tabelltvåan AFC United som har en match tillgodo på ledarlaget.

I söndagens tredje match vann Värnamo med 4–0 borta mot Ängelholm.