Sport

Ljuv revansch för Östersund

Östersundsjubel efter 4–0 i allsvenska hemmasegern mot Gif Sundsvall.
Östersundsjubel efter 4–0 i allsvenska hemmasegern mot Gif Sundsvall.

0–5 i våras blev till 4–0 nu. Östersund tog revansch mot Gif Sundsvall i returmötet och gick förbi sin norrländska rival i tabellen. – Fantastiskt på alla sätt, säger ÖFK:s Saman Ghoddos.

Rivaliteten mellan Östersund och Sundsvall har funnits länge och när det var dags för första allsvenska derbyt i Jämtland lagen emellan var intresset stort. 8 208 personer på läktarna innebar nytt publikrekord för den allsvenska nykomlingen. 

– Skönt att få göra det här för fansen, speciellt efter 0–5 i våras, säger Ghoddos.

Skåningen var en av hjältarna i Norrlandsderbyt som med sitt femte mål för säsongen punkterade matchen med sitt 2–0. Hans lagkamrater ordnade sedan hela 4–0 och ett litet svar till alla som kritiserat laget för bristande effektivitet framåt. 

– Det har varit jobbigt för oss anfallare att vi inte gjort fler mål. Det är frustrerande när vi spelar oss fram till så bra chanser men inte får in den.

Trivs i ÖFK

Så såg det också ut i första halvlek, där det var likt det ÖFK visat tidigare. Mycket tack vare en storspelande Tommy Naurin i Sundsvallsmålet. Alhaji Gero hade många fina chanser men står fortfarande på noll mål. 

– Det är synd att han inte får in den men han gör mycket nytta för oss andra, så jag tycker inte han behöver känns press att sätta den.

För Ghoddos är klimatet skönare. Dagens mål innebär fem totalt och nyförvärvet från Syrianska har sedan målet i premiären mot Hammarby visat sina kvaliteter framåt. 

– Jag har kommit till ett perfekt lag och jag trivs väldigt bra i staden, sa Ghoddos, som i dag fick sällskap i startelvan av nyförvärvet Curtis Edwards från division 3-laget Ytterhogdal.

Dibba lämnar

Nyförvärv skulle behövas i Sundsvall just nu. Efter en ny varning är Lars Krogh Gerson avstängd och efter matchen bekräftade anfallaren Pa Dibba att han försvinner till Hammarby redan nu.

– Det känns tråkigt att avsluta med en förlustmatch, säger Pa Dibba.

Frågan är vad Joel Cedergren ska hitta på utan Dibba framåt. 

– Vi lyckas inte spela oss förbi Östersund. De hotar oss mer och spelar ofta igenom oss. Men precis som inte 5–0 speglade matchen senast så speglar kanske inte 4–0 spelet här, summerade Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset