Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Lloris kräver mer av Frankrike

Hugo Lloris.
Hugo Lloris.

Ibland bra, ibland sämre.

Hugo Lloris kräver nu att Frankrikes spel ska vara jämnare i kvartsfinalen mot Island.

– Så här långt har det inte varit perfekt, säger han.

"Väldigt franskt". Det är Hugo Lloris två första ord på frågan vad han tycker om Frankrikes svaga matchinledningar under EM.

Sedan skrattar målvakten kort innan han fortsätter och utvecklar sina tankar.

– Jag tycker inte att det är något större problem med att vi har haft mindre bra matchinledningar. Det är viktigare att vi är mer konsekventa i matcherna, och det som oroar mig där är bristen på intensitet och aggressivitet, säger han.

– Det är något som kan skapa problem för oss.

29-åringen anser att det var just dessa detaljer som gjorde att Irland tog ledningen i åttondelsfinalen i Lyon och att spelet inte fungerade i stora delar av första halvleken.

Det var först när Kingsley Coman byttes direkt till den andra som Frankrikes fick mer tyngd i sitt agerande och lyckades vända till 2–1.

– Vi har varit bra på att komma tillbaka in i matcherna, men om man får välja så är det ju något som man helst vill undvika, säger han.

Med redan från början

Intensiteten och aggressiviteten är nu något som han vill se redan från start i kvartsfinalen mot Island på Stade de France.

Attityden måste vara bättre, enligt Lloris.

– Island har skapat problem för Portugal och England, och om vi går in med inställningen att vi är bättre, att vi har mer talang... Då kommer det inte att gå. Vi måste vara där redan från början av matchen och vi måste spela med samma motivation som Island, säger han.

– Vi ska göra allt för att vinna. Vi ska vara förberedda, fysiskt som mentalt.

Hugo Lloris ger intrycket av att han vet vad som väntar på söndag. Att landslaget har koll på hur Island agerar med det kompakta och platta 4–4–2 samt vad Lars Lagerbäck & Co har för hot i offensiven.

– Vi ska inte bli överraskade, säger han.

– Det är inte bara tur att de har gått så här långt i turneringen. När EM fick flera lag har det visat sig att det inte är så stor skillnad mellan stora och mindre nationer. Island har varit bra sedan starten. De har två, tre bra toppspelare men framför allt är det ett lag med stort hjärta som spelar tillsammans och är kompakt.

Mentala styrkan avgör

Därmed ser han inte Wales seger mot Belgien som en varning för mindre nationer.

– Vi vet att alla lag är bra i EM. Det har varit överraskningar redan från turneringens början och vi är också medvetna om att det inte räcker att spela bra fotboll eller att vara en av de stora fotbollsnationerna för att vara i semifinal, säger Hugo Lloris och betonar ytterligare en gång att vikten av rätt inställning och mental styrka kommer bli avgörande.

– Det är det väsentliga i den här turneringen.

Förbundskapten Didier Deschamps:

– Det här handlar om inställning, oavsett hur vi väljer att spela. Om vi inte har den basingrediensen kommer inget att fungera, säger han.