Nyheter Världen

Londons borgmästare vill peta Corbyn

Partiledaren Jeremy Corbyn och Londons borgmästare Sadiq Khan under ett kampanjmöte för stanna-sidan inför folkomröstningen om det brittiska EU-medlemskapet i juni.
Partiledaren Jeremy Corbyn och Londons borgmästare Sadiq Khan under ett kampanjmöte för stanna-sidan inför folkomröstningen om det brittiska EU-medlemskapet i juni.

Londons borgmästare Sadiq Khan uppmanar medlemmarna i oppositionspartiet Labour att dumpa Jeremy Corbyn som partiledare.

Khan är en av partiets mest inflytelserika medlemmar efter att ha besegrat de konservativas kandidat i valet tidigare i år.

"Jeremy har redan visat sig oförmögen att organisera ett effektivt team och har misslyckats med att vinna det brittiska folkets förtroende och respekt", skriver Khan i en debattartikel i The Observer.

"Jag är rädd för att vi helt enkelt inte har råd att fortsätta så här", fortsätter han.

Corbyn utmanas på partiledarposten av parlamentsledamoten Owen Smith.

Labourpartiet har skakats av inre stridigheter sedan 23 juni, då britterna röstade för att lämna EU. Många i partiet, inte minst en stor del av partiets parlamentariker, anser att Jeremy Corbyn inte gjort tillräckligt för att stödja stanna-kampanjen, och misstror hans förmåga att vinna nästa val. Corbyn har däremot starkt stöd bland partiets gräsrötter.

Trots ett stort antal avhopp från partitoppen har Corbyn avvisat alla krav på sin avgång. Hans kampanjledning säger att Khan har rätt att ha sin uppfattning, men påpekar att han vann borgarmästarvalet på en Labour-plattform under Corbyns ledarskap.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset