Nöje Musik TV Metro Music

Lotta sjunger ut på Liseberg

Lotta Engberg är taggad inför årets allsångspremiär på Liseberg. Pressbild.
Lotta Engberg är taggad inför årets allsångspremiär på Liseberg. Pressbild.

Allsång ska vara full av känslor. Det tycker Lotta Engberg som gör sitt trettonde år som allsångsledare i "Lotta på Liseberg". På måndag är det säsongspremiär för det populära programmet.

– Det är förunderligt hur musik fullständigt kan greppa tag i en. Allsångslåtarna får gärna sticka ut på ett sätt som tar fram känslor, säger Lotta Engberg.

Det bästa med att vara allsångsledare är att se den musikaliska kicken hos publiken, tycker hon, men också att själv få träffa både artistveteraner och nykomlingar.

– Det är så roligt att de gamla godingarna vill komma, jag älskar det. Nyare artister brukar jag sitta och tjöta med i logen innan vi går upp på scenen. Det är väldigt sköna möten.

Några av artisterna som gästar allsångsscenen i sommar är Carola, The Fooo Conspiracy, Mikael Wiehe, Ebba Forsberg, Plura, Loa Falkman, Marit Bergman, Timo Räisänen, Panetoz, Tommy Körberg, Lisa Nilsson och Lasse Berghagen. Dessutom kommer Lotta Engbergs sommarturnékompis Hasse Andersson på besök. Engberg har en fullspäckad sommar framför sig.

– Men det ska nog gå bra. Dessutom har vi jobbat med Lotta på Liseberg sedan februari, så det mesta är förberett – det är bara att sjunga!

Första avsnittet av "Lotta på Liseberg" sänds på måndagskvällen i TV4.

TV4
The Fooo Conspiracy är gäster i årets första "Lotta på Liseberg". Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset