Nöje Film

Lucas kritiserar nya "Star wars"

George Lucas. Arkivbild.
George Lucas. Arkivbild.

Han sålde rättigheterna till sitt livsverk "Star wars", men är inte nöjd med hur det blev. Nu kritiserar George Lucas nya "Star wars: The force awakens".

Fansen älskar den, men "Star wars"-skaparen George Lucas är inte helt nöjd med den senaste filmen i serien, "The force awakens".

Olika visioner

Lucas sålde "Star wars"-rättigheterna till Disney för 33,4 miljarder kronor 2012, och i en intervju med den amerikanske tv-värden Charlie Rosei CBS säger Lucas att hans och Disneys visioner kring filmen skiljer sig vida åt.

– De ville göra en retrofilm. Jag gillar inte det. Jag jobbade hårt med att göra varje film unik: Jag gjorde dem helt olika varandra – olika planeter, olika rymdskepp, för att det skulle kännas nytt, säger han och syftar på de tidigare "Star wars"-filmerna han regisserat och producerat.

Inte intresserade

Enligt Lucas var Disney inte heller det minsta intresserade av hans idéer kring den nya filmen:

– De var inte intresserade av att jag skulle vara involverad. Om jag hade gett mig in i det hade jag bara skapat problem eftersom de ändå inte tänkte göra det jag ville att de skulle, säger han.

"Star wars: The force awakens" är regisserad av JJ Abrams. Sedan premiären den 16 december har den dragit in över en miljard dollar, motsvarande 8,3 miljarder kronor.

Film Frame
"Star wars: The force awakens" hade världspremiär tidigare i december.