Nöje Musik TV Metro Music

Lugn Frans laddar för Eurovision

Frans Jeppsson Wall laddar inför Eurovision Song Contest genom att ta det lugnt. Arkivbild.
Frans Jeppsson Wall laddar inför Eurovision Song Contest genom att ta det lugnt. Arkivbild.

Han har tagit det lugnt efter Melodifestivalen. Nu laddar Frans Jeppsson Wall för Eurovision Song Contest – genom att inte ladda. – Det är ingen idé att gå runt och oroa sig i en månad i förväg, säger han till TT.

Vad gör man när man har vunnit Melodifestivalen, när festen tagit en paus och man har tagit hem hela klabbet? Inte alltför mycket, om man heter Frans Jeppsson Wall.

– Jag har tagit det väldigt lugnt. Jag har gått i skolan, försökt fokusera lite på sport och försökt träna upp mig eftersom det kommer att bli väldigt stressigt. Men det har gått bra, väldigt bra måste jag säga, konstaterar han.

Mindre tid

Nu blir det dock stressigare en tid. Den 14 maj är det final i Eurovision Song Contest i Stockholm och förberedelserna börjar ta fart.

– Det händer det mycket mer nu än det gjorde inför "Mello". Nu har jag varit lite överallt och vi ska börja repa.

Hur har ditt liv förändrats sedan du vann Melodifestivalen?

– Jag har mycket mindre tid för att vara med vänner och så nu. Jag är mycket mer upptagen, har mycket mer att tänka på, mycket mer ansvar att ta. Men det går i vågor. Samtidigt känns det bra, för det testar mig på något sätt. Det är lite kul att klara av en utmaning.

När Frans och hans "If I were sorry" vann den svenska uttagningen var det med ett avskalat nummer. Om det blir likadant i Eurovision eller om den större tävlingen kräver förändringar är inte klart ännu.

– Jag måste ju inte göra något annorlunda om jag inte vill. Men nu ska vi börja prata om vad vi ska göra scenmässigt, och har en massa intressanta idéer som skulle vara kul om de funkade. Vi har ju lite större budget nu också, säger han.

Där för att njuta

Så hur laddar man för en av världens mesta musiktävlingar? Precis som man varvade ned efter Melodifestivalen. Ja, ni gissade rätt, man tar det... lugnt.

– Jag laddar genom att inte tänka på det. Det låter jättekonstigt men det är sant. Jag kopplar bort mig från allt det galna. Jag tar tag i det när jag väl behöver, det är ingen idé att gå runt och oroa sig i en månad innan. Jag är, precis som i Mello, där för att bara njuta och göra mitt bästa. Det gick ju bra sist och jag kommer att hålla samma koncept.

Fredrik Sandberg/TT
Frans vann Melodifestivalen med låten "If I were sorry". Om ett par veckor är det dags för honom att tävla i Eurovision Song Contest. Arkivbild.
Fredrik Sandberg/TT
Frans tog hem segern i Melodifestivalen tidigare i år. Arkivbild.