Nyheter Sverige

Lugn midsommartrafik på flesta håll

Förutom tvärstopp på E4 vid Södertäljebron har trafiken på midsommarafton flutit på bra i landet.
Förutom tvärstopp på E4 vid Södertäljebron har trafiken på midsommarafton flutit på bra i landet.

Förutom stoppet vid Södertäljebron och några mindre trafikolyckor har trafiken flutit på bra på vägarna i landet under midsommarafton.

I Stockholms län krockade två bilar på E18 vid Kista på eftermiddagen och Kymlingelänken fick stängas av tillfälligt. Men i övrigt har det varit lugnt på vägarna.

– Det stora trafiktrycket var i går så i dag har vi inte haft några problem alls, säger Albin Näverberg, pressinformatör i polisregion Stockholm.

I Dalarna, dit många midsommarfirare söker sig, stoppades trafiken tillfälligt på riksväg 70 efter en dödsolycka. Men annars flöt trafiken på bra trots några mindre olyckor.

– Att det ramlar in lite olyckor visar att trafikbilden är lite förhöjd, säger Jonas Häll, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

I Värmland var det några mindre olyckor, bland annat på morgonen då en bil körde in i ett räcke vid påfarten till E18 och E45. Olja läckte ut och trafiken på E45 stod stilla under saneringsarbetet.

I Västmanland och västra Sverige har det varit lugnt på vägarna, uppger polisen. Inte heller i Skåne, Kalmar, Blekinge och Kronobergs län har det varit några allvarligare incidenter.

– Det kommer väl när folk ska köra hem i morgon eller på söndag, säger Johanna Persson, pressinformatör vid polisen i region Syd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset