Sport

Luleå kan spela mästarmöte i USA

Svenska mästarlaget Luleå har fått en förfrågan om att spela ett mästarmöte i Boston. Arkivbild.
Svenska mästarlaget Luleå har fått en förfrågan om att spela ett mästarmöte i Boston. Arkivbild.

Svenska mästarlaget Luleå Hockey har fått en förfrågan om att möta det amerikanska mästarlaget Boston Pride på bortaplan i höst. Tränaren Fredrik Glader säger till NSD:

– Ligan vill öppna upp nästa säsong med ett mästarmöte mellan oss och dem, i Boston. Det känns stort att få en sån förfrågan, det visar på kraften i framför allt vår liga men också för det vi i Luleå Hockey gör.

Luleå Hockey tog över Munksunds riksserielag förra säsongen och vann SM-guld direkt. Publikt blev debutsäsong också en succé och i den tredje och avgörande SM-finalen mot Linköping slogs publikrekord för damhockey i Sverige, 4 179 åskådare.

Något som gett eko i hockeyvärlden. Den amerikanska ligan NWHL spelade sin första säsong i fjol och har skickat förfrågan om ett mästarmöte i oktober. Det finns dock frågetecken kring det ekonomiska.

– Det kostar ju en del att flyga ett helt hockeylag till Boston och det måste man ta hänsyn till. Jag har lyft frågan till klubbledningen så får vi se vad den tar för beslut, säger Glader.