Sport

Luleå och damkronor utan Nordin

Emma Nordin i landslagsdress. Arkivbild.
Emma Nordin i landslagsdress. Arkivbild.

Damkronorna och Luleå får klara sig utan sin stjärnforward Emma Nordin resten av säsongen. Knäskadan hon fick mot Finland i lördags sätter stopp för allt spel

Nordin som är trea i poängligan i riksserien, magnetröntgades på måndagen och den visade att knäskadan är så pass allvarlig att hon inte kan spela mer den här säsongen.

"Det här känns verkligen skit, om man får säga det så. För egen del kände jag att jag var på väg mot min absoluta toppsäsong så här långt, samtidigt som vi tillsammans med laget känner att vi är med och slåss om SM-guldet" säger Nordin på klubbens hemsida.

Tungt för damkronorna

Nordin har på 31 matcher i Riksserien gjort 31 mål och passat till 31. Hon missar även VM i Kanada i månadsskiftet mars–april.

För damkronorna är Nordins skada ännu ett tungt avbräck. Sedan tidigare är Modos Erika Grahm och AIK:s Lisa Hedengren båda borta resten av säsongen med en bruten fot respektive hjärnskakning.

Och i helgens landslagsturnering saknades lagkaptenen Jenni Asserholt som har en ledbandsskada, men som kanske kan spela VM.

Hopp i Luleå

I Luleå har supporterföreningen Luleåfans startade en insamling för att hjälpa den ekonomiskt pressade damsektionen.

Målet på 50 000 kronor nåddes natten till måndagen och insamlingen fortsätter mot 100 000 kronor. Eventuellt överskott går oavkortat till damverksamheten.

– Det är fantastiskt. Jag vet inte om någon annan supporterförening i världen hade gjort detsamma, säger huvudtränaren Fredrik Glader till TT.

Sent på måndagskvällen stod det klart att Luleå värvat den danska landslagsspelaren Michelle Weis.