Sport

Luleå tog full pott mot Karlskrona

Lucas Wallmark, matchvinnare. Arkivbild.
Lucas Wallmark, matchvinnare. Arkivbild.

Luleå fortsätter att bevaka sin tredje plats i SHL-tabellen.Seger med 2–1 borta mot Karlskrona innebar också att man blev det tredje och sista laget som kan räkna in samtliga tolv poäng från mötena med nykomlingen från Blekinge.

– Jätteskön seger som satt långt inne, säger Anton Hedman, en av målskyttarna i Luleå.

Luleå var inför matchen, tillsammans med Frölunda och Växjö, ett av tre lag som lagt beslag på alla poäng i mötena med seriens jumbolag Karlskrona. Hemmalagets Jesper Olofsson visade dock omgående att han tänkt sig att försöka krympa antalet lag som Karlskrona kammat noll mot från tre till två. Det snärtiga handledsskottet drygt halvvägs in i första perioden ställde Joel Lassinantti i Luleås mål utan chans och Karlskrona hade fått det rogivande första målet i matchen.

– Efter vår seger med 7–0 senast, då allt fungerade, visste vi att det skulle bli en svår match här, säger Anton Hedman.

Hedman kvitterade

Harmonin efter ledningsmålet fick Karlskrona inte behålla så länge. Visserligen hade Jesper Olofsson några minuter senare ett friläge som kunde ha inneburit hans andra mål i matchen, men den gången missade Olofsson. Då Anton Hedman däremellan hade gjort 1–1 var Luleå tillbaka i matchen.

– Jätteskönt att sätta den, så klart, säger Hedman.

Karlskrona är klart för kval där en fortsatt tillvaro i högsta serien kommer att stå på spel. Nykomlingen fortsätter dock visa att man tycker att det här med SHL-spel är både roligt och inspirerande. I andra perioden hade man ett antal byten med bra tryck i Luleås zon, men utan resultat.

Wallmark avgjorde

Då gick det som det brukar göra när man inte förvaltar sina målchanser. Förre Karlskronaspelaren Lucas Wallmark visade att släkten är värst då han styrde in Luleås segermål i ett läge som kom från ingenstans.

Karlskrona försökte komma igen, men Luleå visade upp ett försvarsspel av hög kaliber. Det som Karlskrona ändå fick igenom tog målvakten Joel Lassinantti hand om.

– Vi gjorde inte en av våra bättre matcher, men tar med oss poängen. Vi hade det tufft i dag, men starkt av oss att klara av att vinna, säger Anton Hedman.