Sport

Luleå utjämnade mot Frölunda

Luleås Jonathan Granström jublar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål mot Frölunda.
Luleås Jonathan Granström jublar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål mot Frölunda.

Kraft och hjärta slog fart och finess. Luleå utjämnade till 1–1 i semifinalen mot Frölunda på måndagskvällen genom att besegra Göteborgslaget med 4–2.– Det känns riktigt skönt, säger Jonathan Granström, som styrde in två av hemmalagets mål.

Luleålaget kokade av energi inför matchen, det blev till och med bråk med Frölundaspelarna under uppvärmningen.

– Vi var riktigt tända och besvikna efter förlusten i lördags och hade bestämt oss för att vi skulle vinna, säger Jonathan Granström.

– Vi kom inte upp till den nivå vi ville i den första matchen i Scandinavium, så det var skönt att vi kunde studsa tillbaka.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var besviken efteråt.

– Det var jämnt i första perioden, resten av matchen är Luleås. Vi agerar frustrerat och irriterat, sade han.

– Det är många spelare som kan bättre. Passningsspelet är dåligt och attacken mot mål. Det hackar och man måste spela bättre om man ska vinna en semifinal, sade Roger Rönnberg.

Dominerade totalt

Hemmalaget öppnade explosionsartat och dominerade totalt under de första fem minuterna. Sedan jobbade sig Frölunda in i matchen och bjöd på blixtrande snabb skridskoåkning, briljant passningsspel och kreativa kombinationer.

Men det var hemmalaget som oväntat tog ledningen efter 16 minuter när Jonathan Granström satte pucken i mål.

– Brendan Mikkelson sköt hårt och pucken tar på min byxa och går in. Ett turmål, säger 30-åringen från Mora.

Frölunda replikerade blixtsnabbt minuten senare när Henrik Tömmernes laddade från blå med en låg puck som gick rakt igenom Luleåförsvaret och i mål.

Hemmalaget inledde mittrundan med spel fem mot tre. Då slog Jonathan Granström till igen, nu med en styrning, efter skott av Lucas Wallmark.

Målet gav Luleå energi och norrbottningarna trampade gasen i botten och körde mer eller mindre över Frölunda resten av perioden.

En delikatess

Inför slutrundan var ställningen 3–2, sedan Luleås Peter Cehlarik och Frölundas Ryan Lasch gjort varsitt mål i andra perioden.

Laschs mål var en delikatess. Amerikanen fick pucken vid ena tekningscirkeln, gick inåt centralt med några dragningar, dröjde en sekund och pricksköt sedan i krysset.

I slutet av matchen fastställde Lucas Wallmark slutresultatet till 4–2 med en puck i tom kasse, hans sjunde slutspelsmål.

Rond tre i semifinalserien avgörs på onsdag i Göteborg.

– Det gäller för oss att komma upp till den nivå vi hade i kväll. Vi fick vila en vecka innan semifinalen och det var bra för oss. Vi känner att vi har energi så att vi kan klara det, säger Jonathan Granström.