Sport Sport-topp

Lundqvist: "Jag måste vara bättre"

Conor Sheary (43) firar 3–0-målet mot New York Rangers Henrik Lundqvist.
Conor Sheary (43) firar 3–0-målet mot New York Rangers Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist fick lämna isen efter att ha släppt in fyra mål mot Pittsburgh.Samtidigt är Tampa Bay vidare till kvartsfinal efter att ha slagit ut Detroit i NHL-slutspelet.

Pittsburgh bjöd på målfest på bortaplan med 5–0-segern över New York Rangers. Pittsburgh leder nu matchserien i åttondelsfinalen med 3–1.

En av dem som hade skäl att jubla var Patric Hörnqvist, som gjorde 2–0-målet i numerärt överläge sju minuter in i första perioden. Jevgenij Malkin sköt, Sidney Crosby styrde och Hörnqvist – som täckte framför målet – gjorde en sista styrning in i mål.

Efter 4–0 var det slutspelat för Rangers-målvakten Henrik Lundqvist.

"Måste vara bättre"

– Om du släpper in fyra mål på 18 skott, så förväntar du dig att något kanske händer. Men det är också en matchserie, så jag har en kommande match. Jag har lite tid på mig att fundera på vad jag gjorde fel, säger Lundqvist till New York Post och tillägger att han "måste vara bättre, så enkelt är det".

Malkin, utsedd till matchens bästa spelare, noterades för två mål och två assist i matchen. Pittsburgh har chansen att avgöra på hemmaplan på lördag, lokal tid.

Tampa Bay är första laget att gå vidare till kvartsfinal, när laget slog ut Detroit med 1–0 i matchserien som slutade 4–1. Matchen var länge mållös, men i sista perioden gjorde Alex Killorn matchens första och enda mål.

En av dem som tog stort ansvar var backen Victor Hedman, med 30 minuter på isen.

– Jag tror att vi är enda laget i ligan som låter våra spelare spela det antalet minuter. Speciellt när (skadade Anton) Strålman inte spelar så behöver Hedman ta betydligt större ansvar, säger tränaren Jon Cooper till Tampa Bay Times och tillägger att Hedman verkar ha syrgastuber gömda någonstans i kroppen för att orka med.

Ville spela mer

Hedman har själv inför slutspelet önskat sig mer speltid.

– Jag känner att jag kan spela mitt spel. Det är så klart mer utmanande, men det är något som jag tidigare sagt att jag velat göra, säger han till tidningen.

Detroit blev därmed första laget att slås ut ur NHL-slutspelet.

– Deras bästa spelare spelade ut våra bästa spelare, säger kapten Henrik Zetterberg till Tampa Bay Times.

Zetterberg och backen Niklas Kronwall är båda uttagna till World Cup i höst och knappast sugna på VM-spel. Forwarden Gustav Nyquist och backen Jonathan Ericsson har tidigare spelat VM.

Nashville tog två bortasegrar mot Anaheim. Kalifornien-laget svarade med att ta två bortasegrar i Nashville. Den senaste slutade 4–1 sedan Ryan Getzlaf gjort mål redan efter en minut.

Chicago kunde ha blivit utslaget mot St Louis, men lyckades få till en reducering i åttondelsfinalserien till 2–3. Men det dröjde ända till 3.07 i den andra förlängningsperioden innan Patrick Kane kunde göra det avgörande 4–3-målet.