Sport Sport-topp

Lundqvist missar slutspelsstarten

Frölundas Joel Lundqvist är fortsatt skadad. Arkivbild.
Frölundas Joel Lundqvist är fortsatt skadad. Arkivbild.

Frölunda får klara sig utan lagkaptenen Joel Lundqvist i den inledande kvartsfinalen i SM-slutspelet mot Djurgården.Tränaren Roger Rönnberg hoppas dock att landslagsstjärnan ska vara tillbaka under kvartsfinalspelet.– Det är det vi jobbar efter, säger Rönnberg till gt.se.

Joel Lundqvist tvingades vila från Frölundas sju avslutande matcher i grundserien och har inte spelat sedan den 20 februari.

Men den långa vilan har inte hjälpt honom att bli spelklar till serietvåans första slutspelsmatch.

Frågan är om han spelar i kvartsfinalserien?

– Det tror jag att han gör. Hans rehab går väldigt bra, säger Rönnberg.

Lundqvist har gjort sin poängmässigt bästa SHL-säsong i karriären med 19 mål och 38 poäng på 45 matcher. Ett tufft avbräck för Frölunda, men Rönnberg är inte orolig.

– Det här laget står inte och faller med en spelare. Jag känner mig lugn och trygg där. Vi var mer sårbara i fjol. Därför har vi byggt om laget till mer av ett fyrakedjorslag.

Även seriesegraren Skellefteå kliver in i SM-slutspelet på onsdagen och möter HV71 på hemmaplan. På tisdagens träning saknades backen Arvid Lundberg, skriver norran.se. Det är oklart om han spelar i den första kvartsfinalen. En Skellefteåspelare som definitivt är borta är backen Alexander Urbom som missar de två första kvartsfinalerna på grund av avstängning.