Sport Sport-topp

Lundqvists Rangers till slutspel

Henrik Lundqvist hjälpte sitt Rangers till seger och slutspelsplats.
Henrik Lundqvist hjälpte sitt Rangers till seger och slutspelsplats.

Henrik Lundqvist hjälpte sitt New York Rangers till en slutspelsplats när Columbus besegrades med 4–2.– Det är en fantastisk känsla, en stolt känsla, säger Lundqvist till nhl.com.

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist hade tränat extra inför mötet med Columbus i NHL-ishockeyn.

Lundqvist blev utbytt i lagets förlustmatch mot Buffalo efter att ha släppt in tre mål på nio skott. Lagets söndagsträning ställdes in efter förlusten, men Lundqvist tog sig till hallen ändå.

– Jag gick till rinken och gjorde vad jag kände behövdes. Det var killar där som körde på och som sköt mot mig. Jag hade ett bra träningspass. Jag tyckte att jag behövde det, sade Lundqvist till New York Post.

Fick en assist

Träningen verkar ha gett resultat. Lundqvist räddade 27 av 29 skott när Rangers besegrade Columbus med 4–2 och tog de poäng som behövdes för att säkra en slutspelsplats.

– Det har inte alltid sett så snyggt ut, och ibland har det känts fantastiskt. Men att spela i den här ligan handlar om att mala på och hitta sätt att vinna många matcher, säger Lundqvist till nhl.com.

Som bonus gjorde Lundqvist dessutom en assist, efter att ett tätt samarbete mellan Chris Kreider och Derek Stepan lett till matchens första mål. Det var Lundqvists fjärde assist för säsongen.

Ett orosmoln för Rangers är läget med lagkaptenen Ryan McDonagh som lämnade rinken efter att ha täckt ett skott i första perioden.

Tvekamp i väst

Kampen om förstaplatsen i Central Division, och hela Western Conference, står mellan Dallas och St Louis. Sedan St Louis vänt 0–2 till 5–2 mot Arizona är de på samma poäng som Dallas, 105.

– Vi strävar absolut efter att ta förstaplatsen. Man vill alltid vinna och vi kommer därför spela desperat hockey i de två matcher som återstår, säger Patrik Berglund till Aftonbladet.

Efter halva matchen mot Arizona låg St Louis under med 0–2.

– Vi startade lite segt, men det fanns förklaringar. Vi spelade mot Boston så sent som i går, säger Berglund.

I tredje perioden gjorde han 4–2-målet i power play, hans tionde mål för säsongen. Berglund var nöjd med att han fick chansen att spela i power play och framför allt att han fick spela center och inte ytterforward.

– Jag trivs mycket bättre på den positionen, säger han.