Sport Sport-topp

Lustigs skada lindrigare än befarat

Mikael Lustig skadade sig mot Irland.
Mikael Lustig skadade sig mot Irland.

Mikael Lustig kan med största sannolikhet inte spela mot Italien på fredag.Men landslagsledningen utesluter inte att han kan var tillbaka till gruppavslutningen mot Belgien om en vecka. Läkarteamet har konstaterat att det handlar om "en mindre sträckning".

Under tisdagen genomgick Sveriges högerback Mikael Lustig, som lämnade EM-premiären mot Irland i slutet av första halvlek, en magnetkameraundersökning av höger ljumske.

Enligt Svenska fotbollförbundet gav bilderna "väldigt diskreta fynd", vilket innebär att Lustig snart kan vara tillbaka på planen.

"Det är klart att det känns surt, men det är ändå skönt att veta att det bara är en mindre sträckning. Nu är det bara att jobba på med rehabiliteringen och hoppas att jag snart är tillbaka", säger Lustig.

Celticbacken var efter matchen mot Irland tveksam till vidare spel i EM och trodde att skadan skulle kräva två till tre veckors rehabilitering.

Ny tycks det alltså kunna gå fortare än så.

Lustig har ådragit sig en mindre sträckning "som inte alls utesluter möjligheten för honom att spela vidare i EM-turneringen".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset