Sport

Mästarnas fall: "Det svider"

Robert Rosén och Växjö föll till slut mot Skellefteå.
Robert Rosén och Växjö föll till slut mot Skellefteå.

De reste sig på nio för andra matchen i rad.Ändå slutade det med depp för regerande mästarlaget Växjö.– Det svider, sade forwardsstjärnan Robert Rosén efter semifinaluttåget mot Skellefteå, 2–3 efter förlängning.

När Sakari Salminen sköt 2–2 med 36 sekunder kvar av tredje perioden och tog torsdagens sjunde och avgörande semifinalrysare till förlängning hade Växjö återigen krånglat sig ur ett kraftigt grepp.

I den sjätte semifinalen kvitterade laget med en sekund kvar och vann sedan i förlängning.

Den här gången upprepades bara historien till hälften.

– Det är tomt så klart. Man har varit inne i en bubbla i drygt en månad och sedan försvinner allt från en sekund till en annan. Det är bittert, sade Rosén.

Trots jätteläget med fyra minuter powerplay i början av förlängningen. Då skapades chanser, med pucken på mållinjen när Richard Gynge styrde Robert Roséns inspel.

– Vi hade ett par farliga lägen, ett par styrningar och något backskott. Det kändes som att målvakten (Markus Svensson) gör några riktiga reflexräddningar. Det kunde lika gärna ha blivit mål, sade han.

Förmodligen väntar ett ordentligt ombygge i Växjö till nästa säsong. Inte mindre än 13 spelare har utgående kontrakt, däribland båda målvakterna Cristopher Nihlstorp och Stefan Steen.

Läs också