Sport Sport-topp

Mål av Stålberg när Rangers vann

Henrik Lundqvist släppte tre puckar förbi sig, men hans New York Rangers vann ändå.
Henrik Lundqvist släppte tre puckar förbi sig, men hans New York Rangers vann ändå.

Viktor Stålberg gjorde mål och Jesper Fast stod för två assist när New York Rangers slog Buffalo med 6–3 i natt.

Stålberg hade gett hemmalaget ledningen med 2–1 i slutet av mittperioden, assisterad av Kevin Hayes och Oscar Lindberg. Men så långt hade Henrik Lundqvist och hans kollega i Buffalos kasse, Chad Johnson, ändå hållit relativt tätt.

Men i den tredje perioden rasslade det till ordentligt inför de drygt 18 000 åskådarna i Madison Square Garden, New York.

Derick Brassard sköt 3–1 efter 1.06, framspelad av Jesper Fast. Buffalo kom igen och kvitterade fem minuter senare efter två snabba mål av letten Zemgus Girgensons – men därefter var det stängt bakom Henrik Lundqvist.

Jesper Fast spelade fram J T Miller till 4–3 minuten senare, och innan matchen var över hade norrmannen Mats Zuccarello och Derick Brassard ökat på till 6–3.

Henrik Zetterberg spelade fram till ett av målen när Detroit slog New York Islanders borta med 4–2. Den 35-årige svensken passade Justin Abdelkader som gav Detroit ledningen med 2–1 i slutet av mittperioden.

Med knappt fem minuter kvar av tredje perioden reducerade Michail Grabovskij för hemmalaget, men närmare än så kom inte Islanders. Luke Glendening punkterade matchen genom att sätta 4–2 i öppen kasse med 45 sekunder kvar.

I Columbus gjorde hemmalagets Cam Atkinson tre mål när Montreal besegrades med 5–2. Brandon Saad gjorde de andra två, assisterad av Alexander Wennberg vid ett av dem.

Kathy Willens/AP/TT
Henrik Zetterberg och hans lagkamrater i Detroit besegrade New York Islanders med 4–2.