Sport Sport-topp

Mål och missar av Zlatan mot City

En missad straff och ett friläge åt fanders. Men även ett påpassligt mål.Zlatan Ibrahimovic hade en blandad afton när hans PSG spelade 2–2 hemma mot Manchester City i det första kvartsfinalmötet i Champions League.

Sju gånger har Zlatan Ibrahimovic fått sina drömmar om att få fingra på Champions League-pokalen krossade av brittiska lag.

Om det blir en åttonde? Oklart. Oavgjort, 2–2, innebär att Ibrahimovic och PSG inte klarar sig med 0–0 eller 1–1 i nästa veckas retur på Etihad Stadium.

Å andra sidan verkar den svenska landslagsstjärnans hysteriska målform hålla i sig. Även om det just den här kvällen bjöds på en hel del missar från Ibrahimovics sida.

I 14:e minuten kastade sig Citys målvakt Joe Hart tidigt och exakt dit Ibrahimovic brukar slå sina straffar – långt nere i målvaktens högra hörn – och räddade. Och tio minuter senare brände svensken ett friläge.

– Missa en straff känns aldrig bra. Och vid friläget missar jag målet helt. Jag gjorde mål på det svåra och missade det enkla, sade Ibrahimovic, som gjorde mål för tredje slutspelsmatchen i rad, till Viasat efter matchen.

Utjämning av Zlatan

Missarna fick inte svenskens självförtroende att svikta. Sviktade gjorde dock City-backen Fernando. Ibrahimovic hade identifierat brasilianens svaghet, oförmågan att hantera bollen, och rusade mot honom i 41:a minuten. Fernando blev så stressad att han sköt bollen rakt på Ibrahimovics fot, ett av svenskens märkligare mål i en konstig match.

För tre minuter tidigare hade bortalaget tagit ledningen genom Kevin de Bruyne sedan Blaise Matuidi serverat City bollen rakt i gapet och försvaret inte hängt med när spelet vände.

– Vi spelade inte som vi brukar. Vi kändes oorganiserade och tappade för många enkla bollar, sade Ibrahimovic.

PSG tog över

I andra halvlek tog hemmalaget över allt mer av spelet och skaffade även ett övertag på resultattavlan. I 59:e minuten satte Edinson Cavani huvudet på Angel Di Marias hörna, Hart fick fingrarna på bollen – men var utan chans när Adrien Rabiot slog in returen.

Minuter senare vädrade hemmasupportrarna mål på nytt, men Ibrahimovics nick hamnade i ribban.

I stället bjöd PSG tillbaka. Nytt försvarsslarv innebar att Fernandinho kunde sparka in 2–2 i 72:a minuten.

– När vi gjorde misstag var de farliga och utnyttjade det. I andra matchen på bortaplan ska vi göra allt för att gå vidare. Vi måste spela mycket bättre än vi gjorde i dag, sade Ibrahimovic.

I onsdagens andra kvartsfinal vann Wolfsburg hemma mot Real Madrid med 2–0. Ricardo Rodriguez (straff) och Maximilian Arnold gjorde målen i första halvlek.