Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Mållöst efter första halvlek

Luka Modric med bollen i matchen mot Portugal.
Luka Modric med bollen i matchen mot Portugal.

Det har varit få mål hittills i EM:s åttondelsfinaler.

Kroatien och Portugal står 0–0 i paus.

Spanien spelar inte förrän i övermorgon – ändå var det klar Real Madrid-prägel när EM:s åttondelsfinaler drog igång under lördagen.

Gareth Bale var med och tog Wales till kvartsfinal och i Lens möts Cristiano Ronaldo och Luka Modric i ett hett Real-derby mellan Portugal och Kroatien.

Champions League-mästarna har två man i varje lag i kvällens duell på Stade Bollaert. Förutom Ronaldo och Modric har Portugal Pepe (med från start) och Kroatien Mateo Kovacic (på bänken).

För Kroatien har klubbtillhörigheten för Modric redan varit till nytta då han under Spanien-matchen i gruppspelet kunde förmedla till målvakten Danijel Subasic om var Real-kamraten Sergio Ramos vill lägga sina straffar.

Både Modric och anfallaren Mario Mandzukic är dessutom spelklara igen efter skador.

Men när en halvlek är spelad har vi sett en match som inte har innehållit mycket alls när det gäller målchanser. Inget av lagen har fått till något avslut på mål ännu.

En hel rad spelare i båda lagen får för övrigt akta sig för domaren. Alla varningar nollas visserligen efter åttondelsfinalerna, men den som drar på sig en andra varning i kväll blir avstängd i nästa omgång.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset