Sport Sport-topp

Mållöst en kvart in i andra halvlek

Lotta Schelin i kamp med Brasiliens Poliana i OS-semifinalen mot Brasilien.
Lotta Schelin i kamp med Brasiliens Poliana i OS-semifinalen mot Brasilien.

Brasilien var överlägset och vann med 5–1 mot Sverige när lagen möttes i gruppspelet. I kvällens semifinal dominerade värdnationen den första halvleken fullständigt inför nära 80 000 åskådare på den klassiska arenan Maracanã – men brasilianskorna fick inte till det riktigt i de sista momenten inne i straffområdet.

Sverige stack upp i enstaka kontringar och vid en av dessa var Lotta Schelin, som var med redan i semifinalförlusten mot Brasilien i OS 2004, nära att ge Sverige ledningen. Nedtagningen var okej, men avslutet gick högt över Barbara i det brasilianska målet.

Fem minuter före halvtid hade Stina Blackstenius chansen att skjuta, men det blev en dragning för mycket och ett misslyckat försök att nå anfallskollegan Schelin.

I andra halvlek orkade inte hemmaspelarna längre sätta samma press på svenskorna, som fick möjlighet att vårda bollen och bygga upp en organiserad anfallsfotboll.

Efter halva andra halvlek är ställningen 0–0.

I 61:a minuten byttes Sofia Jakobsson in mot Stina Blackstenius, som en minut tidigare missat ett bra läge framspelad av Caroline Seger.

Startelvor, Sverige: Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Elin Rubensson – Emilia Appelqvist, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger – Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Lotta Schelin.

Brasilien: Barbara – Tamiers, Monica, Rafaelle, Poliana – Marta, Formiga, Thaisa – Debinha, Andressa Alves, Beatriz.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset