Sport

Mållöst och chansfattigt i Örebro

Örebros Robert Åhman Persson i 0–0-matchen mot Häcken.
Örebros Robert Åhman Persson i 0–0-matchen mot Häcken.

Häckens nyförvärv från Groningen, Rasmus Lindgren, gjorde sin allsvenska debut i bortamatchen mot Örebro.Då höll göteborgarna för första gången nollan den här allsvenska säsongen.– Jag tycker att Rasmus agerade väldigt säkert och bra och bidrog säkert till att vi höll nollan, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson efter 0–0 på Behrns Arena.

31-årige Lindgren gjorde karriärens första allsvenska match, han tog steget ut i Europa från Landskrona 2004, men han och de övriga i Häckens backlinje ställdes inte på några hårda prov särskilt ofta.

Det var dock Örebro som skapade de hetaste målchanserna i den första halvleken.

Pigg inledning

I och för sig inledde Häcken piggt – Samuel Gustafson hade ett skott i stolpen – men Örebro arbetade sig sakta men säkert in i matchen.

Ett par vassa frisparkar, signerade Astrit Ajdarevic var nära att resultera – en prickade ribban. Dessutom svarade gästernas målvakt Peter Abrahamsson för en vass reflexräddning när Martin Broberg frispelades efter en dryg halvtimmes spel.

Men hemmalagets intentioner avtog efter halvtidsvilan och inte heller Häcken förmådde spela sig till några klara målchanser. Publiken på Behrns arena bjöds inte på någon stor fotbollsunderhållning.

– Försvarsmässigt tycker jag att vi gjorde en bra match, både i press- och styrspelet. Det är få lag som klarar att nolla Örebro här, sade Peter Gerhardsson till Cmore.

Sex raka utan förlust

Häcken har nu sex raka allsvenska matcher utan förlust.

Örebro har toppkänning i den allsvenska tabellen, men utdelningen har varit skral i de senaste omgångarna. Det har blivit sammanlagt tre poäng i de fyra senaste matcherna och mittfältaren Nordin Gerzic var inte nöjd.

– Det var en rätt chansfattig match och vi måste höja kvaliteten i det offensiva spelet. Vi fick ingen riktig rytm i spelet, sade Nordin Gerzic.

Örebrotränaren Alexander Axén var mycket missnöjd, speciellt med hur hans lag inledde matchen.

– Passningsspelet var eländigt, sade Axén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset