Sport

Mållöst och chansfattigt i Östersund

Elfsborgs Rami Kaib springer förbi Östersunds Stefan Karlsson. Men några mål blev det inte i lördagens match.
Elfsborgs Rami Kaib springer förbi Östersunds Stefan Karlsson. Men några mål blev det inte i lördagens match.

Säsongens första möte mellan Elfsborg och Östersund bjöd på skönspel och många mål.Men när boråsarna gästade Östersund på lördagen blev det både chansfattigt och mållöst. – Oavgjort ärett rättvist resultat, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

För drygt en vecka sedan bjöd mötet Elfsborg–Östersund på det mesta. Fyra mål, många chanser och en Issam Jebali som bjöd på show i sin debut i Elfsborgströjan.

Säsongens andra möte lagen i mellan blev det motsatta – få chanser och tillknäppt spel.

Elfsborg inledde bäst och satte hög press inledningsvis på Östersund, vilket resulterade i flera bolltapp hos hemmalaget, men vare sig Simon Lundevall eller Viktor Claesson hade siktet rätt inställt när tillfällena gavs. Claesson, som var matchens dominant i måndags, fick matchen igenom få ytor att operera med på innermittfältet. Även Issam Jebali, som svarade för två målpassningar senast, togs hårt av hemmaförsvaret och var osynlig.

Farliga inlägg

Efter boråsarnas pigga start tog Östersund över taktpinnen. Nyförvärvet från Djurgården, Stefan Karlsson, fick fina ytor på högerkanten och kom till flera farliga inläggslägen. Närmast att förvalta just ett sådant var Malmö-lånet Piotr Johanson, men avslutet smet strax över Kevin Stuhr Ellegaards ribba. På sidlinjen gestikulerade Elfsborgstränaren Magnus Haglund vilt och skrek instruktioner till sina spelare.

– Vi har ett mönster hur vi vill sätta igång våra anfall. Men är vi inte på plats så blir det inte gjort på det sättet och då blir det något annat som jag inte vad det är.Då blir man som tränare jäkligt irriterad. Därför är det bra med en halvtidspaus så att man kan åtgärda saker, säger Haglund.

Och snacket i halvtid verkade ge effekt – för precis som i den första halvleken inledde Elfsborg bäst, innan Östersund tog över. Men båda lagen hade förtvivlat svårt att skapa några heta lägen. Marcus Rohdén provade från distans utan lycka och Elfsborgs bäste målskytt Viktor Prodell fick ingen fart i nicken när läget gavs. Det dröjde till den 80:e minuten innan majoriteten av de 5 217 åskådarna på på allvar trodde att de skulle få jubla, men Östersunds Saman Ghoddos högerskott från fem meter träffade inte mål.

Elfsborg svårslaget

– Jag hamnade lite långt bak i skottögonblicket och det är därför bollen går så högt upp. Men det måste vara mål där, inget snack, säger Saman Ghoddos.

Trots krysset kan Elfsborgsfansen glädjas åt två saker: I och med dagens kryss är laget obesegrat i sju raka matcher sedan 0–1-förlusten mot Örebro den 15 maj. Elfsborg är också det första laget som vinner bollinnehavet mot Östersund på Jämtkraft Arena.

För Östersunds del närmar sig laget sin värsta rival Gif Sundsvall, som föll hemma mot IFK Norrköping.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset