Sport

Målskytt – men assist åt fel håll

Skellefteås Patrik Zackrisson, till höger, hjälpte oturligt Johan Sundströms Frölunda till seger i den fjärde SM-finalen i bäst av sju.
Skellefteås Patrik Zackrisson, till höger, hjälpte oturligt Johan Sundströms Frölunda till seger i den fjärde SM-finalen i bäst av sju.

Först målskytt när Skellefteå tog kommandot. Sedan oturlig framspelare till Frölundas segermål.Patrik Zackrisson fick ett trist facit i den fjärde SM-finalen.– Det är ju inte skönt att ha assist på deras 3–2-mål, säger Skellefteåcentern.

Det svängde rejält i den fjärde SM-finalen när sviten av bortasegrar till slut bröts.

Efter en tät men mållös förstaperiod smällde det efter bara knappt tre minuter i den andra. Patrik Zackrisson, som varit en viktig poängmaskin för Skellefteå i vinter, stack påpassligt fram klubban när målvakten Erik Hanses skickade en briljant passning som vallades vidare av John Norman.

– Jag försöker bara skjuta på mål och träffar rätt, den gången i alla fall, säger Zackrisson.

"Nästan slumpmässigt"

Zackrissons mål betydde 1–0 och fördel Skellefteå i Scandinavium. Men tyvärr var klubban inte lika pålitlig i slutperioden, när glädjen över målet övergick i besvikelse efter felpassningen som ledde till Elias Fälths 3–2-mål.

– Det är klart att det är en jättebesvikelse, jag lägger den ju rätt på läppen på han. Jag försöker skicka ut den till Janne (Pesonen) men missar passen, säger Zackrisson dämpat.

– Det är ett misstag jag gör och det får vi lida för i dag tyvärr. Men det är inte mycket vi kan göra åt det nu.

Bert Robertsson, assisterande tränare i Skellefteå, konstaterar efter matchen att marginalerna inte var på Skellefteås sida.

– Det är ganska talande hur matcherna avgörs, med väldigt små marginaler, säger han.

– Vi tror inte på slumpen, men målen ser nästan slumpmässiga ut.

Tungt läge

Skellefteå har nu hamnat i rejäl brygga inför nästa match. Inte nog med att Frölunda leder med 3–1 i matcher, dessutom har Skellefteå två raka förluster inför hemmapubliken.

En till och årets SHL-final är över redan på söndag.

– Men vi tänker inte överhuvudtaget på det, vi försöker bara ladda upp och vinna matchen, säger Patrik Zackrisson.

– Det är klart att vi vet att vi inte har vunnit hemma, men varje match är unik. Det gäller att kunna se det så också och inte fokusera på det som varit.

Läs också