Sport

Målvakten: "Finns inga ursäkter"

AIK:s Anton Salétros (höger) gjorde segermålet mot Elfsborg.
AIK:s Anton Salétros (höger) gjorde segermålet mot Elfsborg.

Avsluten var inte märkvärdiga.Ändå kunde inte Kevin Stuhr Ellegaard stoppa dem.– Det finns inga ursäkter, det vara bara dåligt målvaktsspel, sade han efter 1–2 borta mot AIK.

Inför den andra halvleken skanderade delar av AIK-klacken: "Ni har Sveriges bästa målvakt, ni har Sveriges bästa målvakt."

Ironiskt.

Och riktat mot Elfsborgs Kevin Stuhr Ellegaard.

Målvakten hade en av säsongens tuffaste 45 minuter i bortamötet med AIK på Friends Arena. Den 32-årige dansken släppte in två billiga mål som resulterade i att Elfsborg nu har förlorat fyra av fem matcher under säsongsinledningen.

– Det var helt och hållet mitt fel att det blev som det blev. Det var som helt vanliga skott men det var bara för dåligt, sade han.

Tunnlad vid första

Första misstaget kom i 14:e minuten, då Alexander Isak enkelt rullade in 1–0-målet. Anfallaren stack på djupet, på en fin boll från Stefan Ishizaki, och fick sedan vandra in alldeles för nära Elfsborgs mål innan han retfullt tunnlade Stuhr Ellegaard.

Det målet var billigt.

Men det var inte ens i närheten av hemmalagets 2–1-mål minuten innan paus.

Anton Salétros drog till direkt från halva planhalvan. Avslutet var inte märkvärdigt, varken riktningen eller kraften, men ändå krånglade Stuhr Ellegaard till det. Målvakten lade sig försiktigt till höger, såg ut att ha kontroll på skottet men styrde i stället in bollen i egen kasse.

– Han är en fantastisk målvakt och normalt sett så tar han dem. Han har gjort många fina räddningar och gjorde det även i den andra halvleken när han stoppade några frilägen. Det ska han ha cred för, men normalt ska han klara av båda, sade tränaren Magnus Haglund.

Kevin Stuhr Ellegaard:

– Det var skönt att höja mig till andra men det här var helt och hållet mitt fel, sade han.

"Kriga vidare"

Över det hela tyckte Magnus Haglund att prestationen var bra. Känslan var även något som han tyckte bekräftades av statistiken: 54 procent i bollinnehav och tretton avslut varav sju träffade mål.

– I mångt och mycket gjorde vi en prestation som var bra. Vi fick gjort mycket av det vi hade bestämt på förhand och i perioder fick vi till precis det spel vi önskar, sade han.

– Jag tycker det känns surt med noll poäng. Vår prestation var bättre än så men vi får kriga vidare för att få prestationen till resultat, det går ju ut på det.

AIK-tränaren Andreas Alm var inne på samma linje. Han gillade många delar av spelet och var glad att laget gjorde bra ifrån sig. Men efter den tuffa säsongsinledningen – fem poäng på fyra omgångar – var han mest nöjd med tre poäng.

– Vi kom från en utspelning i Norrköping, där det var väldigt lite som var bra. Så det var bra med en seger nu, sade han.

Läs också