Sport

Målvakten hjälte i återkomsten

Fredrik Pettersson-Wentzel vaktade Färjestads mål i fyra säsonger.Tillbaka i Karlstad avstyrde han frilägen för HV71 – som vann med 4–2.

HV71 ryckte åt sig en tidig tvåmålsledning borta mot Färjestad men tappade spelet. Tur då att Fredrik Pettersson-Wentzel är van att mota puckar i Löfbergs arena.

Den 24-åriga målvakten tillbringade fyra säsonger i Karlstad innan han inför den här säsongen flyttade till Jönköping. På fredagen avstyrde han frilägen från John Persson, Martin Røymark och Linus Persson när Färjestad gjorde allt för att ta sig tillbaka i matchen i andra perioden.

Pettersson-Wentzel fick sedan kapitulera för Magnus Nygren och Sebastian Erixon, men efter det första målet kontrade Axel Eidstedt med karriärens första SHL-mål fram till 3–1 och vid det andra ledde gästerna redan med 4–1.

– Det var roligt att vara tillbaka och träffa folk man träffat de senaste fyra åren. Jag var lite spänd men vi kommer ut superbra och gör generellt en bra match, sade Pettersson-Wentzel till C More.

Färjestad lämnade gott om utrymme åt HV-spelarna framför Justin Pogge vid flera av målen.

– Vi går bort oss som ett pojklag i egen zon. Det har vi inte gjort på hela säsongen så jag vet inte varför vi ska göra det nu, sade Magnus Nygren.