Sport

Många chanser kvar för Stenson

Henrik Stenson flinar. Dock inte åt resultatet.
Henrik Stenson flinar. Dock inte åt resultatet.

Trots det goda humöret blev Masters ingen rolig tävling för Henrik Stenson.Tur då att 2016 är överfullt med stortävlingar.– Det här är ändå den major som passar mig sämst, säger han efter sin 24:e plats.

Veckan på Augusta slutade med en 69-runda – den näst bästa i karriären – men det var ju redan försent.

De 72–75-78 från dagarna innan stoppade alla segerplaner.

– Sent ska syndaren vakna. Visst är det roligt att avsluta med några birdies och en eagle, men om man kommer 30:e eller 40:e spelar ju ingen roll. Jag är inte i närheten nöjd med spelet, men heller inte helt missnöjd. Jag försöker intala mig själv varje år att den här banan passar mig, men sanningen är nog att den snarare neutraliserar mina styrkor och det sätt jag spelar på 20 veckor om året fungerar tydligen inte här. Att ha kommit 14:e som bäst på elva försök visar ju det, säger Stenson.

Komprimerat program

Eftersom golfen gör comeback i OS och det spelas Ryder Cup i år är programmet rekordkomprimerat.

Åtta stortävlingar mellan maj och september, och dessutom trycker han in Nordea Masters på Bro Hof däremellan.

– Ja, det är mycket stortävlingar i år och det kommer fem-sex tävlingar som passar mig betydligt bättre än denna. Ser man till majortävlingarna så passar PGA-mästerskapen och The Open mig bättre. PGA spelas mer som vanlig golf, den vi spelar vecka in och vecka ut, och även The Open passar mitt spel bra. Där vet man vad man får när bollen landar på fairway, här kan man slå bra slag och ändå missa. Även US Open på Oakmont kan passa mig bra i år.

TT: Vinner du OS?

– Jag har bara sett banan på ett flygfoto, så det är helt omöjligt att säga. Men enligt rapporterna ska den se bra ut, och när vi börjar närma oss söndag så vill man ju vara med där uppe och fajtas om guldet eller i vart fall medaljerna. Det ska bli kul. Hade man fått medaljer på vanliga turneringar hade jag samlat på mig en del under de senaste 15 månaderna...

Lingmerth blickar framåt

Även David Lingmerth, som missade kvalgränsen på Augusta, ser fram emot OS.

– Jag är såklart superladdad inför OS. Jag tänker försöka spela bättre golf då än vad jag gjorde här. Men samtidigt så är jag på OS-platsen just nu och jag måste fortsätta spela bra så jag får den. Och blir det OS så blir jag jätteglad, säger Lingmerth.

Danny Willett, England, vann till slut tävlingen.