Nyheter Toppnyheter Världen

Många döda i flera dåd i Afghanistan

En självmordsbombare slog till mot en minibuss i Kabul. Arkivbild.
En självmordsbombare slog till mot en minibuss i Kabul. Arkivbild.

Över tjugo människor har dödats i flera separata attentat i Afghanistan. Bland de döda finns 14 säkerhetsvakter från Nepal, som färdades på en minibuss i Kabul när en självmordsbombare attackerade.

Minst åtta personer dödades och 18 skadades i morse, efter att en motorcykelbomb exploderat på en fullpackad marknad i provinsen Badakhshan i Afghanistan. Ingen har ännu tagit på sig dådet.

Det var den tredje attacken i Afghanistan under måndagsmorgonen. Bara några timmar tidigare hade minst 14 personer dödats och åtta skadats i en självmordsattack mot en minibuss i Kabul. I ett uttalande på sociala medier tog talibanerna på sig dådet.

14 säkerhetsanställda från Nepal, som arbetade för den kanadensiska ambassaden i Kabul finns bland de döda. Enligt Kabuls polischef Abdul Rahman Rahimi ska självmordsbombaren ha väntat nära ett inhägnat bostadsområde där vakterna bodde. Explosionen inträffade när bussen körde på huvudvägen mot Jalalabad. Förutom bussens passagerare skadades flera personer som befann sig på en intilliggande marknad.

Talibanerna har också tagit på sig ytterligare ett dåd i södra Kabul mot en lokal politiker. En person dödades och fem skadades, bland dem politikern.

Det var de första attackerna under fastemånaden ramadan, och sätter fingret på det fortsatt osäkra läget i Afghanistan.

TT
En explosion har inträffat i Afghanistans huvudstad Kabul.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset