Sport

Många trötta spelare inför OS-kvart

Caroline Seger känner sig sliten inför OS-kvartsfinalen mot USA. Arkivbild.
Caroline Seger känner sig sliten inför OS-kvartsfinalen mot USA. Arkivbild.

I lyxen på hotellet i Brasília slickar fotbollsdamerna såren.Men tiden är knapp inför OS-kvartsfinalen mot USA.– En del spelare är väldigt, väldigt trötta, säger Pia Sundhage.

Förbundskaptenen och de blågula spelarna tog emot svensk media på hotellet dagen efter 0–0-matchen mot Kina. Där, vid Paranoá-sjöns strand i utkanten av den brasilianska huvudstaden, trivs landslaget på sitt toppfräscha OS-boende. Lika fräscha är dessvärre inte spelarnas ben med bara 48 timmar till nästa match.

– Jag har badat väldigt många gånger i dag, bara för att svullnaden i musklerna ska gå ned lite. Nu ska jag på behandling, två gånger blir det i dag faktiskt. Det brukar jag inte, säger mittfältsmotorn Caroline Seger.

Hoppas kroppen är 20

Hon erkände utan tvekan att hon hör till spelarna som är rejält slitna efter gruppspelet.

– Ja, det får jag nog ärligt säga. Det känns såklart, men det är inget konstigt när man har spelat tre tuffa matcher på sju dagar. Det gör man inte jättemånga gånger i sin karriär.

TT: Och nu är det rekordkort vila inför nästa match?

– Det enda man kan göra är att försöka optimera allting. Äta mycket, dricka mycket, sova. Så får jag hoppas att min kropp är 20 fortfarande när det är match, säger 31-åringen och skrattar.

Matchen mot Kina tog slut först vid midnatt lokal tid. Efter middag på hotellet dröjde det innan spelarna kom ner i varv och kunde somna, samtidigt som det gällde att snabbt försöka ställa om kropparna till kvarten mot USA – som börjar klockan 13 på fredag.

– Jag fastnade framför Master Chef på portugisiska och somnade inte förrän tre eller halv fyra. Jag är inte jättepigg, säger mittbacken Nilla Fischer.

– Nu blir det kanske en kort promenad, annars bara kolla på film. Men inte sova nu på dagen, så att man kan gå i säng tidigt i kväll.

Slapp lång resa

Fördelen för Sverige är att laget, i och med tredjeplatsen i gruppen, fick stanna kvar i samma stad. USA tvingades samtidigt ägna stora delar av onsdagen åt att resa ända från Manaus uppe i Amazonas-djungeln.

För Pia Sundhage väntar ändå en hel del grubblerier innan hon har bestämt sig för vilka elva spelare som ska få förtroendet mot USA. Vilka har orken att spela i 90 minuter, eller kanske till och med 120, i en värme som oftast ligger på runt 30 grader mitt på dagen i Brasília?

– Det är ett tufft läge. Det blir en balansgång och det kommer innebära massa diskussioner oss ledare emellan, vad vi ska satsa på, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset