Sport

Mårts satsar på Markström

Beslutet är taget.Jacob Markström blir Tre Kronors förstemålvakt för resten av ishockey-VM i Ryssland.– Jag vill att någon ska få känna förtroende och spela flera matcher, sade förbundskapten Pär Mårts efter 3–2-segern mot Norge.

När frågan om Tre Kronors förstemålvakt ställs följer en lång tystnad. Till slut börjar förbundskapten Pär Mårts prata och berättar att han kommer satsa på Vancouvers Jacob Markström under fortsättningen av turneringen i Ryssland.

Därmed får Viktor Fasth, CSKA Moskva, följa de återstående matcherna från bänken.

– Jag vet inte om beslutet togs emot på något speciellt sätt. Båda vill ju stå. Den ene blev glad och den andre besviken, och det har jag full förståelse för, sade Mårts och utvecklade sedan vad som ligger bakom beslutet.

– Vi har följt resorna får båda två och Viktor har haft en lite trassligare vår och har inte fått stå så mycket. Markström har en annan resa och det kändes som att han skulle ta det här, sade han.

– Jag kan inte förklara det närmare utan det är små marginaler. Nu gjorde jag gett val, och då blev det så här.

Viktor Fasth spelade gruppspelsmatcherna mot Danmark (5–2) och Kazakstan (7–3). Jacob Markström vaktade Tre Kronors mål i premiären mot Lettland (2–1 efter förlängning), Tjeckien (2–4) och nu allra senast mot Norge (3–2).

Sverige avslutar gruppspelet mot Schweiz på söndagskvällen och mot Ryssland på tisdag.